חנה גנור מספרת על ילדותה ביפו

סבתא ואני בילדותי
סבתא כחיילת בצבא
סיפורה של חנה גנור

סבתי חנה נולדה בשנת 1949, שנה לאחר קום המדינה, להורים ניצולי שואה. היא גדלה וגרה ביפו ולמדה בבית הספר היסודי "יחיאלי" עד לכיתה ג'.

מבית ספר לבנות ולבנים, הפך המקום למרכז סוזאן דלאל

"לימים נקרא בית הספר לבנות ע"ש המורה והמנהל יחיאל יחיאלי. במתחם פעל גם הסמינר למורות ע"ש לוינסקי, שעבר מאוחר יותר לרחוב בן יהודה. בתקופת מלחמת העצמאות שמש בית ספר אליאנס מטה של האצ"ל".

ביתה היה בסמוך מאוד לקו חוף הים, כך שנוף הים בכל עונות השנה היו לנגד עיניה. הוריה עבדו במשך רוב שעות היום ובעוד היא לקחה חלק במטלות הבית וטיפלה באחותה הקטנה, שהייתה לה כחברה. אחותה צעירה מסבתי בשש וחצי שנים. אחרי כמה שנים הוריה עברו דירה בתמיכת המדינה לרמת אביב, למקום שלימים גדל והפך לפרבר של תל אביב.

ארבע שנים למדה בבית הספר היסודי " אילנות" ובהמשך למדה בבית הספר החדש הנוסף ברמת אביב "אורנים" עד כיתה ח' .

סבתא חנה גנור – חיילת בשרות הצבאי

סיפורה של חנה תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בבית הספר "אביטל" במרום גולן בסיוע המורה עדה קלובר.

בית הספר לבנות ביפו
לימים נקרא בית הספר לבנות ע"ש המורה והמנהל יחיאל יחיאלי. במתחם פעל גם הסמינר למורות ע"ש לוינסקי, שעבר מאוחר יותר לרחוב בן יהודה. בתקופת מלחמת העצמאות שמש בית ספר אליאנס מטה של האצ"ל.

”סבתא טיפלה באחותה הקטנה, שהייתה לה כחברה“