חלקים מתולדות חיי

אני וסבתא שלי
המשפחה של סבתא שלי
" הייתי תנועת הנוער המחנות העולים "
הייתי בתנועת הנוער " המחנות העולים " ובטיולים למדתי להכיר את הארץ.
התגייסתי לנח"ל עם חבריי מתנועת הנוער. שרתתי בקיבוצים מעוז חיים ורביבים. חזרתי לתל  אביב והייתי מורה 30 שנה.
בשנים הראשונות לימדתי במעברה. תנאי החיים שם היו כל כך קשים וניסינו לעזור להם במעט שיכלנו.
ילדים רבים זכיתי ללמד וגם לפגוש חלק מהם כבוגרים. כשערכו מפגש לפני שנה הוזמנתי אליו. זאת הייתה חוויה גדולה.
בית ומשפחה
  נולדתי בתל אביב בבית חולים הדסה בשנת 1933.
אבי, שהגיע לתל אביב והיה מבוני העיר, בתחילה גר באוהל על שפת הים כשארגז משמש לו שולחן וארון ורק אחרי שמשפחתו הגיעה (9 נפשות) , בנו בית משלהם שהיה בית המשפחה.
בתל אביב הכיר את אמי הם התחתנו בשנת 1932 לאחר שגם משפחתה עלתה לישראל. אני גדלתי בבית המשפחה עם דודים ודודות בני דודים ובנות דודות, ותמיד היה " שמח " . ?
 הקמת המדינה
 החוויה הגדולה ביותר הייתה כשהצביעו באו"ם בעד ונגד מדינה יהודית בארץ ישראל.
עמדנו בכיכר מגן דוד (אלנבי המלך ג'ורג) על הבית ממול היה רדיו עם רמקול חזק ששידר את ההצבעה. וכולנו מאות אנשים עמדנו דרוכים והרענו לכל "כן" והשמחה הענקית שקפצה עלינו בסוף.
היינו כחולמים. קפצנו, רקדנו, שרנו, אנשים חילקו משקאות. הריקודים והשרים לא פסקו עד הבוקר, ואני הילדה רוקדת איתם. תחושת התרוממות ושמחה עד אין סוף שקורת פעם בחיים ואני זכיתי להיות במעמד הזה.

כתובנה
כתוב בבקשה