ילד חובב מטוסים שרצה להיות טייס

אני וסבא אריה מתחבקים בפורים
דגמי המטוסים שהיו לסבא אריה בתמימותו בילדות

תהל רפאל ורותם מצ'טנר מתעדות את סיפורו של סבא אריה רפאל.

ההורים של סבי, אריה, עלו לארץ מבולגריה וסבי נולד בארץ. סבי נולד לפני חמישים וחמש שנים.

התחביב – בניית מטוסים

סבא סיפר לנו, כשהיה בן עשר בערך, לא היה לו במה להתעסק, הטכנולוגיה עדיין עוד לא התפתחה כמו היום, את רוב זמנו הוא העביר במשחק שאהב מאוד והיה בעצם התחביב האהוב עליו לבנות מטוסים מקרטון.

הוא היה קונה דגמים לבנייה עצמית, כמו כן היה קורא על הדגמים בביטאון חיל האוויר, שבו פרסמו את תמונות המטוסים. מאז ומתמיד אהב מטוסים, כל פעם שהיה מקבל דמי כיס, בערך ארבע לירות, הוא חסך אותם והיה קונה עוד חוברת, ביטאון חיל האוויר, ובסוף הייתה חוברת ששם היה למעשה הדגם לבנייה עצמית של מטוס והיה צריך לגזור, לקפל, ולהדביק המון חלקים.

סבי, בילדותו עם דגם שבנה

הוא הצליח לבנות כמעט מאה עשרים דגמים של מטוסים הוא אהב לתלות אותם בחדרו.

יום אחד סבי החליט לעשות מנוי לאותו ביטאון במקום לקנות כל ביטאון בנפרד. הוא החליט לעשות מנוי. וכך היה סבי מעסיק את עצמו עם משהו שאהב לעשות. החלום שלו נשאר להיות טייס, אבל המציאות הובילה אותו להיות קוסם.

הזוית האישית

תהל רפאל ורותם מצ'טנר: חווינו במהלך עבודת הקשר הרב דורי קירבה והבנה בין הנכדות לסבים והסבתות הלוקחים חלק בתכנית זו.

אני וסבא

ביטאון חיל אוויר