חלומות שחלמתי במרוקו והתגשמו

יעקוב פרץ ורחל אשתו
יעקוב בנעוריו
סבא יעקוב מספר על עלייתו ועל תרומתו למדינה.

שמי יעקוב פרץ. נולדתי במרקש במרוקו בתאריך 23 בנובמבר 1938.

המשפחה במרוקו

תמונה 1

בגיל 12 החלטתי לעלות לארץ ישראל, ואז בגיל 13 הגעתי לארץ ישראל עם עליית הנוער. הגעתי לקיבוץ יבנה, שם למדתי עד כיתה י"ב, עם ילדי המשק של קבוצת יבנה. הגעתי לארץ לבד, בלי הורים רק עם אחותי הקטנה שהייתה בת 11.5. חמש שנים לאחר שהגענו לארץ ההורים הגיעו ואני הייתי צריך לעזוב את הקיבוץ כדי לעבוד ולפרנס את המשפחה.

יעקוב בנעוריו

תמונה 3

שנה לאחר מכן התגייסתי ‏לצה"ל בשנת 1957. מיד עם גיוסי לצה"ל רציתי להיות קצין בצה"ל ובחרתי במסלול הקצונה. שנה לאחר גיוס קיבלתי דרגה סגן משנה. התקדמתי בסולם הדרגות בצה״ל עד לדרגת סגן אלוף זה היה חלום שלי עוד במרוקו, להיות קצין בצה״ל, ולשרת את מדינת ישראל.

בגיל 40 השתחררתי מצה״ל ויצאתי לשליחות מטעם קרן קיימת לישראל, כשליח לקנדה. יצאתי לשליחות עם שלושה ילדים (איל, גילי ואסף). עם תום ארבעת השנים אייל היה צריך להתגייס לצה"ל ולכן חזר לארץ ישראל לפנינו וטס לבד. איל התחיל ללמוד באוניברסיטת בר-אילן עד גיוסו לצה״ל. מאז ועד היום אני יוצא לשליחות ממלכתיות, מעת לעת כדי לסייע למדינת ישראל ולהשיג את מטרותיה בקרב היהודים בעולם.

יעקוב ביום נישואיו

אני נשוי לאשתי היקרה רחל פרץ ואני סבא גאה  ל-11 נכדים נפלאים.

פמוטים שעברו במשפחה במשך דורות

הזוית האישית

הסיפור סופר במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בבית הספר טל ראש העין, תש"ף. התכנית התקיימה בהנחיית המורה המובילה דנה אשרף.

שליחות ממלכתית
שליחות למען המדינה