חכמה, מזל וחוסר מזל

אירינה בת 51 ודניאל בן 8
אירינה בת 51 ויובל בן 19
סיפורו של סבא אברהם דוד בוגיץ וסיפורו של סבא לופו פרץ
סבא אברהם דוד בוגיץ היה אדם חכם מאוד, בעל  יכולת  לחזות  את  העתיד.
הוא  סבא  מצד  אבא  שלי,  דומיטרו  בוגיץ, שנולד  בשם  יוסף  דוד  בוגיץ. סבא  אברהם היה כליזמר, כלומר כנר שמנגן  מוסיקה  יהודית. הוא  נחשב עד היום לכליזמר הגדול ביותר ברומניה.
 תמונה בת 100 שנים של משפחת אבי: כליזמרים דוד בוגיץ – כל המשפחה
בשנת 1940 התחיל לנבא את העתיד. הוא ראה איך יהודים מובלים לקרונות רכבת ונהרגים. אברהם התחיל לבנות  מרתף מתחת  לביתו, בו היו בקבוקי מים רבים, לחם וביסקוויטים. ב29.06.1941 הגיעה פקודה לכל בית יהודי ביאסי שברומניה, להגיע לתחנת המשטרה. אברהם ידע שהיהודים מובלים לרכבת המוות.
סבא אברהם דוד בוגיץ, שניצל מפוגרום בזכות קצין רומני וחכמה רבה
הוא  נפרד  ממשפחתו, ביקש מכולם להכנס מהר למרתף, והלך למשטרה על מנת להציל את משפחתו. למזלו במשטרה קיבל אותו קצין רומני שסבא אברהם ניגן בחתונתו. הקצין הציל אותו. הוא רשם "וי" ליד שמו וביקש ממנו לרוץ הביתה, להסתתר ולא לצאת במשך 17 ימים.
סבא אברהם חזר מהר למרתף שהוא בנה ואכן לא יצא ממנו 17 ימים.
יותר מ-13000 יהודים נהרגו בפוגרום ביאסי.

תמונות של סבי השני, לופו פרץ, עם אשתו. הוא לא הצליח לשרוד ונהרג ברכבת המוות
הסבא השני שלי, מצד אמא, לופו פרץ, לא זכה למזל מסוג זה. הוא נפרד מאמי שהייתה תינוקת בת שנתיים ומאישתו  והלך לתחנת המשטרה. משם הובל לרכבת המוות ומצא את מותו. הפוגרום ביאסי היה אירוע טרגי וגורלי עבור יהודי  רומניה.
שלושה דורות במשפחתי
בבית הקברות