חיי בשנות החמישים והשישים בארץ

אני עם הנכד היקר נועם
חברים טובים עד היום
ילדותי בארץ, התבגרות והיכרותי עם בעלי

בחדרה בשנת 1950.

הוריי עלו מלוב בעקבות מלחמת העולם השנייה. זכורה לי ילדות לא קלה. אבי נפטר בהיותי בת 10. אימי נאלצה לפרנס ששה ילדים. היא עבדה קשה מאוד. בגיל 12 החלטתי להפסיק ללמוד על מנת לעזור לאימי, בפרנסה המשפחה. נאלצתי לעבוד במשק בית.  במהלך כל השנים, אימי ז"ל העריכה מאוד את תרומתי ועזרתי למשפחה…

גם היום, שנים רבות אחרי, כאשה מבוגרת, אני שלמה עם החלטתי לעזור לאימי ולצאת ולעבוד בגיל צעיר, כדי לעזור לאימי בפרנסת המשפחה שלנו.

אני גאה שהצלחתי בכוחות עצמי להקים משפחה, בישראל, יחד עם בעלי ולגדל 6 ילדים. כיום יש לי 12 נכדים. מצבי הכלכלי מצוין ואני מאושרת בחלקי.

סבתא איריס וסבא שמואל ביום חתונתם בתאריך 02.02.68

התפנית – סבתא מספרת על ההכרות שלה עם סבא שמואל

כך הכרנו… סבא שמואל עבד בביתי כצבעי…היה שותף של בן דודי, הם עבדו ביחד וכך למעשה הכרנו. יצאנו כזוג במשך שלושה חדשים, אז החלטנו להתחתן. החתונה התקיימה בבית כנסת הגדול בתל אביב בתאריך 02.02.68 יחד בנינו משפחה לתפארת נולדו לנו ששה ילדים ומהם 12 נכדים. מאז כפי שספרתי אני משקיעה את כל כולי למשפחתי , זהו הדבר החשוב לי ביותר. אני מעריכה כל יום את מה שיש לי.

בית קולנוע שכונתי
בית קולנוע שהיה בשכונה שלי, היינו רואים את הסרט על מסך קטן