סבא עוזי רב התארים

קשר רב דורי בחט"ב ע"ש קלמן
שבוע גלישה בטוחה ברשת בביה"ס
סיפור החיים של עוזי זק (סבא שלי)

שמי נעמי זק, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי ובחרתי לשתך את סבי, עוזי זק.

סבי עוזי זק הוא "צבר", יליד ישראל, הוא נולד בשנת 1950, בעיר יפו. הוא גדל לצד שני הורים יעקב וגאולה, ולצד אחותו אילנה.

כשסבא שלי היה קטן הוא היה אוהב לצאת לרחובות ולשחק עם ילדים, בתקופה ההיא הילדים שיחקו בעיקר במשחקי חוץ. עד כיתה ח' הוא למד בבית ספר רש"י, בתיכון למד באורט סינגלובסקי.

מלחמת ששת הימים

בשנת 1967, כשסבא שלי למד בבית הספר התיכון, באורט סינגלובסקי, פרצה מלחמת ששת הימים. "מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר 5 ביוני עד ליל 10 ביוני 1967 (כ"ו באייר – ב' בסיוון ה'תשכ"ז), בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, לבנון, ערב הסעודית, לוב, סודאן, תוניסיה, מרוקו ואלג'יריה". (ויקיפדיה)

סבא עוזי סיפר לי שבמלחמת ששת הימים היה נער בן 17. תלמידים התנדבו לעזור, סבא סיפר שהוא עזר כתלמיד לסדר תחמושת לתעשייה האווירית. כשנה לאחר מכן היגיע מועד הגיוס שלו לצה"ל ושירת בחייל הים. החוויה הזכורה לו במיוחד מתקופה זו היא השרות על ספינה שהובילה טנקים מאשדוד לסיני.

סבי המשיך את לימודיו עוד שנים רבות ויש לו כמה תארים: הוא למד הנדסת מכונות באוניברסיטת הנגב, אוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע, בנוסף למד גם משפטים בשערי משפט וגם למד פילוסופיה באוניברסיטת בר אילן שברמת-גן.

בהמשך הוא הכיר את סבתא שלי. הוא וסבתי התחתנו והולידו את אבא שלי  ועל זה יסופר בסיפור אחר.

נעמי זק, השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי ותיעדה את סיפורו של סבא עוזי זק.

מלחמת ששת הימים
מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר 5 ביוני עד ליל 10 ביוני 1967 (כ"ו באייר - ב' בסיוון ה'תשכ"ז), בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, לבנון, ערב הסעודית, לוב, סודאן, תוניסיה, מרוקו ואלג'יריה. ( ויקיפדיה)

”סבא למד גם משפטים בשערי משפט וגם ילוסופיה באוניברסיטת בר אילן.“