סבא איתמר יופה

אני וסבא בתכנית הקשר הרב דורי
תמונה של סבא הצעיר
חיי המשפחה של סבא שלי

הילדות של סבי

סבא איתמר יופה מספר:

"שמי איתמר יופה נולדתי בדרום אפריקה בשנת 1938. גרתי וגדלתי בפרבר ביוהנסבורג שהייתה העיר הגדולה בדרום אפריקה, ההורים דיברו אחד עם השני יידיש ואיתי דברו אנגלית.

בשכונתי גם היו הרבה משפחות יהודיות ולכן היה שם בית כנסת ותלמוד תורה, עם כי רוב האנשים היו לא יהודים. בשכונתי היו הרבה חברים ברובם יהודים. ההורים שלי העדיפו שאתרועע עם ילדים יהודים. בבוקר למדתי בבית ספר כללי ואחרי הצהרים למדתי עברית ולימודי יהדות בתלמוד התורה. בחצר תלמוד התורה שיחקתי עם חברים כדורגל ומשחקי ילדות אחרים.

בגיל מבוגר יותר התחלתי לשחק כדורגל בנבחרת בית הספר ובמועדון הכדורגל המקומי. אצלנו הכדורגל היה ספורט חורפי, ובקיץ בילינו את מרבית הזמן הפנוי בברכת השחייה. בימי ראשון בבוקר ובערבי שבת הינו הולכים לתנועת הנוער.

בשנת 1960 עזבתי את דרום אפריקה ועליתי ארצה. לאחר שעליתי התגייסתי לצבא ושרתתי בנח"ל ובנח"ל מוצנח. לאחר שהשתחררתי למדתי באוניברסיטה העברית בירושלים. למדתי ספרות אנגלית והיסטוריה כללית בזמן לימודי שיחקתי בנבחרת הכדורגל של האוניברסיטה. לאחר שסיימתי את לימודי עבדתי כמורה לאנגלית והיסטוריה בבית הספר התיכון בדימונה ולאחר מכן בחולון. לאחר מכן עבדתי כמורה לאנגלית ביחידה ללימודי חוץ באוניברסיטת תל אביב וכספרן בספריה המרכזית באוניברסיטה.

בזמן שעבדתי בבית הספר התיכון בחולון  פגשתי את אשתי לעתיד, ששמה עליזה  בתל אביב. התחתנו בתל אביב והתגוררנו בחולון, שם נולדו לו שתי בנות ששמן דנה וטל. הילדות למדו בבית הספר היסודי בחולון. לאחר מכן עברנו לגור ברעננה ושתי הבנות למדו בבית הספר התיכון ברעננה. לאחר שדנה סיימה את בית הספר התיכון היא התגייסה לצבא ושירתה בחיל הים. לאחר שטל סיימה את התיכון היא התגייסה לצבא. לאחר שדנה השתחררה מהצבא היא למדה משפטים באוניברסיטת תל אביב. לאחר הלימודים דנה התמחתה במשרד עורכי דין ולאחר מכן המשיכה לעבוד באותו משרד כעורכת דין.

טל, אחותה הצעירה של דנה, לאחר שהשתחררה מהצבא, למדה ניהול ופרסום. לאחר הלימודים היא עבדה במשרד פרסום בתל אביב.

בזמן הלימודים דנה פגשה את בעלה לעתיד שמואל אסף מילנר שסיים את לימודיו בהנדסה בטכניון בחיפה.הם התחתנו בתל אביב ולאחר מכן נסעו לניו יורק. בניו יורק שמואל עבד בחברת הייטק ודנה למדה לתואר שני במשפטים באוניברסיטת  Fordham בניו יורק. בניו יורק נולדה להם בתם הבכורה, עדן. לאחר 5 שנים בניו יורק הם חזרו לארץ והתגוררו בתל אביב. לאחר 3 שנים נולד בנם הבכור עמרי. לאחר שעמרי נולד הם עברו לגור ברמת השרון ושם נולד להם בנם הצעיר רועי.

טל, בזמן שעבדה במשרד הפרסום פגשה את בעלה לעתיד גיל פישביין, שעבד כאדריכל בתל אביב. הם התחתנו בתל אביב ועברו לגור ברמת השרון, שם נולד הבן הבכור, אורי וכעבור שנה וחצי נולדה אחותו, מיה.

אני ואשתי גם עברנו לגור ברמת השרון ועוזרים לבנות לשמור על הילדים.

סיפורו של סבא איתמר יופה המשתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי.