חייו של אילן בורנובסקי

תמונה שלי עם סבא במהלך אירוע משפחתי
סבא אילן במהלך שירות צבאי שלוחם בצנחנים
סיפור ילדותו ובגרותו של סבא שלי

שמי אילן בורנובסקי, נולדתי בעיר תל-אביב בשנת 1935.

כשהייתי נער הוריי שמשפחתם נספתה בשואה, היגרו לארצות הברית לנסות את מזלם, ואני נשלחתי לגדול כילד חוץ בקיבוץ מרחביה. הכרתי את דגנית שהייתה בת קיבוץ מרחביה, התחתנו, והקמנו משפחה בת שישה ילדים ,חמישה  בנים ובת זקונים

בזמנו ישראל לא הייתה עשירה ומשוכללת כמו היום, אז אופניים היה נחשב דבר גדול ויוקרתי אפשר לומר, אבא קנה לנו זוג אופניים, שיחקנו הרבה בכדורגל, אני הייתי בתנועת נוער, ואחי התאום היה במחנות עולים.

כשהייתי ילד גרנו קרוב לירקון ולים בצפון תל-אביב, ויצאנו לדוג דג מאוד מבוקש באותה תקופה, בשם:סולטן איברהים. הינו חוצים את הירקון בשחייה וכך יכולנו להביא דג הביתה – לשמחתם של ההורים שלי. לאחר זמן מה , הורי עזבו לארצות הברית, ואני נשארתי ילד חוץ בקיבוץ מרחביה, עברתי למוסד חינוכי במרחביה  ועבדנו בחקלאות ועזרה בהחזקת המשק.

התגייסתי לצה"ל בתחילת דרכה באוגוסט 1954. הייתי בין ראשוני המתנדבים של איגוד הצנחנים, שעסק בהבטחת ביטחון לתושבי ואזרחי ישראל. המפקדים שלי היו אריק שרון, מוטה גור, ורפאל איתן.

אני ודגנית התחתנו בשנת 1958 בקיבוץ מרחביה, היינו חברי קיבוץ, והחתונה הייתה במבנה לזכר אדם בשם בן צבי, זו הייתה חוויה מיוחדת לראות שכל המשפחה משני הצדדים מתאספת יחד, זאת הייתה חוויה מאוד מרגשת כזוג צעיר.

בבגרותי עבדתי בחברת מים.

בקיבוץ מרחביה נולדו נבות הבן הבכור וחובב, וכשעברנו לטבעון נולדו לנו עוד ארבעה ילדים עומר ואחריו אודי (אהוד), אסף ולילי.

נבות נשוי לטובה ויש להם ארבעה ילדים, חובב נשוי לזהבה ויש להם ארבעה ילדים ושני נכדים, עומר נשוי ליהודית ויש להם חמישה ילדים, אודי התגייס לצה"ל ונפל בעת מילוי תפקידו בשנת ,1987. אסף נשוי להדס ויש להם ארבעה בנים ולילי נשואה לליאור ויש גם להם ארבעה ילדים.

לי ולדגנית יש עשרים ואחד נכדים ושני נינים.

תחביבי העיקריים הם: לשחות בבריכה, ללמוד ערבית, לקרוא עיתון, ולהתעסק במטאורולוגיה ומשקעים. כיום אני פנסיונר .אני מבלה את שעות הפנאי שלי בשינה ועיסוק בתחביבי.

הזווית האישית

עלמה -היתה לי חוויה מעניינת , למדתי דברים חדשים על סבא, וראיתי אותו באור שלא הכרתי עד כה, בתור ילד בגיל שלי, ובתור מבוגר.

הדג סולטן איברהים
מין של דג שלא הכרתי, שחי בנחל הירקון ובים

ציטוטים

”הייתי בגן חובה בתל אביב ולמדתי בבית ספר לדוגמה ליד סמינר לוינסקי, (רחוב בן יהודה תל אביב). גדלתי בתל-אביב עד שנשלחתי לגדול כילד חוץ בקיבוץ מרחביה.“