חייה של ז'קלין כהן

אחד ממפגשי הקשר הרב דורי
מתוניס לישראל

סבתא ז'קלין נולדה בטוניס בתאריך 1948411 להוריה מנני ורוחמה.

סבתא היא הבת השישית למשפחה בת עשרה ילדים. סבתי גדלה בטוניס בעיר בנגרדן. לפני נישואיה עם סבי פנחס אהרון ז"ל, שם משפחתה היה "בריח" וכאשר התחתנה היה שם משפחתה "כהן".

סבתא גדלה בבית מרובה בילדים והורים נפלאים ואוהבים. היא זוכרת את הבית שבו גדלה, בבית היו חמישה חדרים מסביב ובאמצע חצר, בה גידלו פרות ותרנגולות. סבתי הייתה עוזרת בניהול הבית, עזרה בחנות שניהל אביה ז"ל בעיר. היה זה בית מלא שמחה. בביתה של סבתי דיברו טוניסאית או ערבית. המאכלים שהיו נוהגים להכין בביתה של סבתי הם קוסקוס, דביח, קטאה, מקרוני וקציצות של אימא. אלו המאכלים הזכורים לסבתי מילדותה.

סבתי עלתה בגיל 15 לארץ ישראל מטוניס. המשפחה עצרה לפני הגעתה לארץ ישראל בצרפת ואז עלו ארצה. סבתי עלתה עם אחיה מרדכי ואשתו, שאר המשפחה עלתה באוניה.

עם הגעתם לארץ המשפחה התמקמה באשדוד, שם סבתי גרה עד שהתחתנה עם סבי ואז עברה להתגורר בנהריה.

את סבא, סבתא הכירה על ידי מכר משותף של המשפחות. סבא ביקש את ידה של סבתא לאחר שבעה חודשים והם התחתנו כעבור חודש בלבד. החתונה התקיימה במועדון נוער ברחוב "עמידר" בנהריה בשנת 1966. סבי היה בן 26 וסבתי הייתה בת 17.

רון: המפגשים עם סבתא היו זמן איכות יחד. למדתי הרבה פרטים על העבר של סבתא והמשפחה הרחבה.

סבתא ז'קלין: אני רוצה לאחל לרון אריכות ימים, אושר, ובריאות .