חזי הצב והבחירות

נעם זעירא ואלכס אנמוט
כתבה על התכנית במעלות משולם
חזי הצב, מתלבט למי להצביע

הקשר הרב דורי. אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבא שלי אלכסנדר אנמוט. סבא נולד בארץ, ברחובות בשנת 1951. במסגרת מפגשי התכנית שמעתי מסבא שלי סיפורים רבים. סבא שלי אוהב להמציא סיפורים מצחיקים ואני רוצה לשתף באחד מהם:
הסיפור על הצב בשם חזי פוזננסקי

פעם היה צב בשם חזי פוזננסקי. הגיעה העת לבחירות הוועד השכונתי. אז באחד הימים הגיעה לחזי שיחת טלפון מחברו הטוב משה הארנב שהתקשר ושאל אותו האם הוא בבית?
חזי, הצב אמר לו להפסיק לצחוק ולהגיע לעניין.
משה, הארנב, שאל את חזי אם הוא כבר החליט למי הוא מצביע בבחירות הקרובות לוועד השכונתי.
חזי , הצב אמר לו שהוא לא יודע והוסיף, שבעוד שבוע יש עימות טלוויזיוני בין המועמדים לוועד.

כעבור שבוע חזי הצב הזמין את משה, הארנב, אליו הביתה שיצפה יחד איתו בעימות הטלוויזיוני, הוא ארגן פיצוחים. במשך כל העימות הם ישבו במתח ובריכוז בסער שהתחוללה באולפני "חדשות החיות" , כשההוא התעמת איתו, והיא התעמתה איתה והוא איתה והיא עם מישהו אחר. במשך העימות חזי השתכנע להצביע למועמד כלשהו אבל אז, אחת המתמודדות לבחירות הטילה פצצה באולפן ואמרה משהו שפשוט שכנע את חזי הצב, להצביע לה בבחירות של הוועד השכונתי.
אולם, מתמודד אחר הציע פתרון כל כך טוב לבעיה שהציגה המועמדת, ששכנעה את חזי  הצב, להצביע לה. זה שכנע את חזי הצב, להצביע להוא בבחירות. בסוף הבחירות בשעה עשר בלילה, הוא ראה את מדגם "חדשות החיות".
כשראה את התוצאות הוא פשוט קפץ משמחה, הוא נתקע בגג של הבית שלו, ונפל ולא קרה לא לו כלום
למחרת בבוקר כשראה את חדשות אמת הוא עוד יותר חגג.