ז'קלין ותרופות הסבתא

מועדון גיל הזהב

שמן זית עם שום לטפטף לאוזניים.
לנזלת- לקחת קייסמים של אוזניים לטבול אותם בשמן זית ולמרוח באף, זה עוצר את הנזלת.
כשילדים מקוררים- לוקחים שמן זית ומורכים בחזה וגם בגב.

ז'קלין מכירה את התרופות מאז שהיא ילדה קטנה מגיל 7-6 מאמא שלה.
התרופות מיועדות גם למבוגרים וגם לילדים. לפעמים התרופות עוזרות, ולפעמים לא, ואז עלול המצב להחמיר. לא קשה להכין את תרופות,  זה מאוד קל. כל מבוגר יכול להכין. מתרופות סבתא אין תופעות לוואי אבל מתרופות אחרות יש. יש לתרופות סבתא קצת ריח לא נעים.
היא ממליצה על התרופות כי היא ניסתה וזה עבד יפה.

בי"ס "שמר" הפעיל השנה את תכנית "הקשר הרב דורי" עם תלמידי כיתה ח'5 מהחינוך המיוחד(חנ"מ) בשיתוף פעולה עם האזרחים הותיקים ממועדון "גיל הזהב" בגן יבנה.

השנה בנוסף לסיפורי חיים עסקנו בנושא: תרופות סבתא. בתהליכי למידת חקר למדו התלמידים והמבוגרים את סגולות צמחי המרפא. הותיקים הוסיפו מניסיונם וממסורת המשפחה ותרמו את מרקחתם.

מחנכת ח'5: אליין אמה

תרופת סבתא
כינוי לתרופה מסורת, המקובלות ברפואה העממית. פעמים רבות תרופת סבתא היא מזון שמיוחסת לו השפעה חיובית, אך הן כוללות גם חומרים למריחה על הגוף וסוגי טיפול נוספים.

”ז'קלין מכירה את התרופות מאז שהיא ילדה קטנה מגיל 7-6 מאמא שלה“