זכרונות מהעלייה לארץ

אני ואמא במפש של סיפורי סבתא .
סבתא זמירה וסבא ניסים בחתונתם
קבלת פנים חמה בארץ

שמי אור אוחנה. אני לומדת בבית ספר ע"ש אלי כהן בקריית מלאכי ,סבתא שלי נולדה בעיראק , היא זוכרת שהם הגיעו לארץ בערב חג פורים . הם נקלעו היישר אל תוך שמחת החג , באווירה יהודית שכמותה לא נודעה בגלות .המשפחה שלה הגיעה לעיר עפולה ושם הקימו את ביתם .סבתא זוכרת שליד ביתם היו מרחבים ודיונות של חולות וכילדים היו מבלים שם שעות רבות בגלישה ובתחרויות . זה היה המשחק העיקרי שלהם כילדים .העולים באותה תקופה התמודדו עם קשיים רבים כמו :קבלת מזון באמצעות תלושים זה היה כרוך בשעות רבות של המתנה , או חיפוש אחר מקורות פרנסה . יהדות עיראק הותירה מאחוריה רכוש רב, חברים משרובם מוסלמים ושאיתם חיו בשלום ואחווה עד שנודע דבר עלייתם לארץ . למשפחה של סבתא יש זיכרונות נעימים מהחיים בגלות . אבל החלום האמתי התממש בעלייה לארץ .

קבלת פנים חמה .
כשמקבלים את העולים באהבה , מסייעים להם ותומכים בהם .