זכרונות ילדות מגאורגיה

סבא מיכאל ושיראל
זיכרון ילדות במרפסת
סבא מיכאל

זכרונות ילדות

נולדתי בעיירה קולשי שבגאורגיה למשפחה ג'נשוילי, ילד חמישי להורי, בן ראשון אחרי ארבע בנות. למשפחתי הייתה זו שמחה גדולה שנולד בן אחרי כל הבנות.

תמונה 1

גדלתי והתחנכתי בגאורגיה עד גיל 16 ואז עלינו לישראל בתאריך 6.6.1972. הגענו בטיסה לארץ ונקלטנו בקריית גת. בקריית גת נקלטנו יפה, הקליטה שלי הייתה טובה ושימשתי מדריך נוער.

בתקופת נעורי עסקתי הרבה בספורט: שיחקתי כשוער בנוער מכבי קריית גת וגם טניס שולחן. בתחרות שהתקיימה בטניס שולחן הגעתי למקום שני.

תמונה 2

בתאריך 27.2.1974, התגייסתי לצבא ושירתתי כלוחם בנח"ל. שלוש שנים הייתי בשרות סדיר ועוד עשרים וחמש שנה שירתתי במילואים. להרגשתי – הייתה לי זכות גדולה לשרת בצה"ל.

תמונה 3

במהלך שירותי הסדיר התחתנתי עם נלי ועם סיום השירות נולד לנו בשעה טובה בן זכר בשם יוסי. לבתנו שמחה חיכינו עוד שש שנים. יוסי הוא אבא של שיראל ומייק.

במהלך השנים התנדבתי במשטרת התנועה ובמד"א. אני חושב שחשוב להתנדב ולחנך את הנוער לתרום למען הקהילה. כיום אני משמש כחבר המועצה הדתית באשדוד בהתנדבות.

סבא מיכאל: ככה הקמנו בית כשר ונאמן בישראל.

נח"ל
נוער חלוצי לוחם (נח"ל) הוא מסגרת בצה"ל שבה קבוצות של תנועות וארגוני נוער מתגייסות יחד ושומרות על שלמותן תוך שילוב בין משימה צבאית לבין חינוך בקהילה.

”"חשוב להתנדב ולחנך את הנוער לתרום למען הקהילה."“