זכייה ארצית בהתעמלות מכשירים בכיתה ו'

מירה לפני שנה
סבתי בשירותה הצבאי
סבתא נאבקה כדי להגיע לתחרות ארצית ובסוף זכתה במקום ראשון

שמי מירה יפעת, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי, זהו סיפורי:

בכיתה ו' מאוד אהבה את שיעורי התעמלות, במיוחד התעמלות קרקע ומכשירים. המורה שלי להתעמלות, שהעריכה את יכולותיי, הציעה שאלך לתחרות ארצית: "מפעל מרט". בית הספר התנגד מכיוון שטען שהאימונים יפגעו לי בלימודים. אך המורה להתעמלות, שהייתה בטוחה שאני מספיק טובה, הלכה להנהלת בית הספר בשביל לנסות לשכנע אותם להסכים לשחרר אותי לאימונים למרות הפגיעה בלימודים.

לאחר הרבה מאמצים, המורה ואני הצלחנו לשכנע את הנהלת בית הספר לשלוח אותי לתחרות. כל יום לאחר הלימודים התאמנתי באולם בית הספר כמה שעות.

התחרות

ביום התחרות אני ומורתי היינו לחוצות מאוד, כי המתחרות מולי היו טובות ורבות. בנוסף, זאת הייתה התחרות הראשונה שלי. בסופה של התחרות נבחרתי למקום הראשון בכל מקצועות התתעמלות המכשירים. חזרתי לבית הספר מלאת גאווה והבאתי הרבה כבוד לבית הספר.

יואב: הייתה חוויה כיפית, למדתי על סבתי הרבה דברים.

תל חי
(מקום בית ספרה של סבתא) תל חי הייתה חווה חקלאית קטנה באצבע הגליל בראשית תקופת ההתיישבות הציונית בארץ ישראל. ב-1 במרץ 1920 התחולל בה קרב שהפך סמל ללחימת מעטים מול רבים ולערך ההתיישבות. בקרב נהרגו שישה יהודים ובהם יוסף טרומפלדור. החווה, שהפכה לקיבוץ תל חי אוחדה ב-1926 עם כפר גלעדי, ואנשיה עברו לשם. (ויקיפדיה)

”לא לוותר אף פעם“