סבא שלי ברנרדו גרוס שיחק באטלנטה באיטליה בעמדת כנף ימין

במשחק של ברצלונה
במשחק של ברצלונה
סבא מספר לי על עלייתו לארץ מארגנטינה.

שמי אריאל רודריגז ואני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי עם סבא שלי ברנרדו גרוס. סבא שלי שיחק באטלנטה באיטליה בעמדת כנף ימין. מספר החולצה שלו היה 11. לאחר מכן עלה ארצה.

כך סבא ברנרדו מספר:

עליתי ארצה באנייה מארגנטינה. לאחר מסע ארוך, ירדתי מן האנייה וכל מה שנתנו לי זה 10 לירות וביצה קשה. עליתי לבד בלי המשפחה ושלחו אותי לקיבוץ אלומות. חצי שנה אחרי הלכתי לצבא, ולאחר מכן עברתי לאולפן ללמוד עברית.

השתתפתי בשלוש מלחמות ישראל, במלחמת ששת הימים, במלחמת יום כיפור ובמלחמת שלום הגליל. במלחמת ששת הימים נכנסתי עם טנק לעזה. במלחמת יום כיפור הייתי איש מילואים – אב"כ בבסיס רמת דוד. ובמלחמת שלום הגליל הייתי איש מילואים באזור מירון.

כל השנים אחרי עבדתי במשרד התקשורת עד היציאה המוקדמת לפנסיה בגיל 54.

הזוית האישית

אריאל רודריגז: כשתיעדתי את סיפורו של סבא שלי גיליתי שחלק מהסיפורים שהוא סיפר לי, בחיים לא שמעתי עליהם. לא ידעתי עליו הרבה לפני עד שישבתי ותיעדתי אותו. אהבתי לתעד ולספר את סיפוריו, ואני מאחל לו עוד הרבה שנים של בריאות ושל אושר.

אני וסבא במשחק של ברצלונה

גרוס