זיכרונותיה של חביבה

חביבה עם התלמידים
חביבה עם התמונה שלה ושל בעלה
השימחה של חביבה

חביבה ביטון, נולדה במרוקו ב- 1939. להורים עליזה וקנין ויעקוב וקנין.  במשפחתה של חביבה תשעה אחים ואחיות, חמישה בנים וארבע בנות.

בילדותה נהגה לשחק עם 3 בנות בגילה והן אכלו ביחד, בישלו ביחד, וטיילו ביחד. נהגו לשמוע בשמחות אהלן וסהלן.

תחביביה של חביבה, לבשל בחגים, ולהתארח אצל הילדים שלה. היא אהבה לאכול פיתות חמות, דבש, מופלטה וירקות.

חביבה עלתה לארץ למרות כל הקשיים, והרצון לעלות לארץ היה גדול.

כשהוקמה המדינה הייתה חביבה בת 16-17. היא זוכרת את התקופה שבה היו מלחמות. המצב היה קשה, אך ההרגשה להיות בארץ ישראל, ארץ הקודש הייתה טובה.

חביבה אוהבת הכול במדינה, חוץ מהמלחמות. ביום העצמאות הם הולכים עם הילדים לפיקניק ולעל האש.

יש לחביבה כותש חרוסת, שהיא מאוד אוהבת, כי היא קיבלה אותו מאמא שלה. היא תיתן את החפץ לביתה שקרויה על שם אמא שלה, עליזה.

יש לה גם תמונה שלה ושל בעלה בגינה בבית שלה בקרית גת, ותמיד נזכרת בבעלה שנפטר כשמסתכלת בתמונה.

חביבה והתמונה
התמונה של חביבה ובעלה

הזוית האישית

יונתן ורועי – היה מאד כיף לראיין את חביבה ביטון, ובמיוחד לשמוע את סיפור חייה. חביבה תמיד שמחה ומאושרת ומאחלים לה שכך תמשיך.

מרוקו
ביבשת אפריקה