זו ילדותי במדינה

סבתא נינה והנכד אוהד
נינה בילדותה
נינה ארבל מספרת על חוויותיה הרבות לאורך השנים

<?xml encoding="UTF-8">

נולדתי ב – 1944 לאימא שושנה ואבא שמעון  בתל אביב ברחוב לילנבלום. אני דור שביעי בארץ למשפחת פרידמן מירושלים מצד אבי. אני הבת הבכורה ויש לי עוד שתי אחיות. את ילדותי עברתי חלק בחולון וחלק בתל אביב אצל הסבא והסבתא.
בשנת 1945 החלה מלחמה בין היהודים לערבים. היו הפגזות מכיוון ה"פילבוקס" מתל גיבורים, שהיה המבנה הגבוה ביותר בעיר.  כשהחלה המלחמה העבירו אותי לתל אביב לגור אצל סבא וסבתא בגלל שלא רצו שאדע מה קורה בחולון. חזרתי לביתי בזמן הרגיעה מהירי מצד הערבים.
בגיל 4 בשנת 1947-8 הורי פתחו מפעל ליציקות מתכת בחצר הבית ואני טיילתי בין העובדים במפעל הקטן בו יצרו ברזים ואביזרים למקלחות. זו הייתה עבודה מלוכלכת וכשחזרתי הביתה כולי הייתי שחורה. לאחר מספר חודשים הגיע דודי מארצות הברית והביא לי בובה גדולה מאוד בשם זהבה, והבובה הייתה איתי צמודה לכל הזמן ופתאום היא נעלמה ולא נמצאה עד היום.
בשנת 1948 קמה מדינת ישראל ונחגג המצעד הראשון ביום העצמאות בתל אביב. הלכתי למצעד ביחד עם הורי. ביוני של אותה שנה נולדה אחותי ביום פיצוץ  האנייה "אלטלנה". בשנת 1955 ביום חורף קשה החל לרדת שלג במרכז  הארץ  ולא הבנו מה הדבר מפני שלא ראינו שלג כלל. יצאנו לרחוב, ראינו את השלג והתחלנו לזרוק אחד על השני ופתאום חושבת אני שהחלטנו לעשות בובת שלג. הכול היה לבן ויפה ומאז לא ירד שלג בשפלה. בגיל 11 נסעתי לים עם חברות בחוף בת ים. נכנסנו למים ושחינו והייתה מערבולת ונשאבתי פנימה ופתאום נפלטתי החוצה. בגיל 12 נערכה לי בת מצווה מיוחדת במינה – הזמינו אופה (קייטרינג) והיה גם נגן היו הרבה אורחים והיה יפה מאוד. כל כיתתי הייתה באירוע.
בגיל 14 הגעתי לבית ספר תיכון סוקולוב לאור  ביפו. שם למדתי כשנתיים ובמהלך הזמן הציעו לי ולעוד ילדים לשוט לקפריסין כמתנה להישגים הגבוהים ורמת  הלימודים שהייתה בבית הספר. ברגע שרציתי לנסוע, להורי לא היה תקציב לנסיעה וכך סבי מצד אימי  אישר לי את ההפלגה. יצאנו מנמל חיפה באניית "תיאודור הרצל", שטנו כ-4 שעות  והגענו לנמל לימסול שבקפריסין. הים סער הגלים היו גבוהים והרבה ילדים חלו מחלת ים. משם נלקחנו באוטובוסים לבתי המארחים והתחלנו את טיולינו ברחבי קפריסין, ראינו הרבה מקומות עתיקים ואת נשיא קפריסין מקריוס שהיה גם כומר, טילנו במקום ונהנינו מאוד מהנוף ומהמבנים השונים שראינו. הארץ הייתה מאוד יפה. הכרנו אנשים נעימים וכן בני נוער, החלפנו יחד איתם חוויות והזמנו את המארחים  להתארח בארץ. לאחר מס' שנים הייתה מהפכה בקפריסין ואז חולקה קפריסין לשני חלקים: בחלק אחד גרים הקפריסאים ובחלק השני  הטורקים. עד  היום יש שם מפעם לפעם התפרצויות בין שני העמים.
בשנת 1961 התגייסתי לצבא והייתי בטירונות בבסיס הדרכה  12 בראשון לציון. בטירונות עברנו הרבה שפשופים –  למדנו להשתמש ברובה, היינו במטווחים, הכרתי הרבה חברות והייתה חוויה. בזמן שירותי הצבאי נשלחנו לעזור לקיבוצים, ונשלחתי לאזור ירושלים, היינו שם כשבועיים, הכרנו את חברי המשק שעבדו בקטיף ונהנינו מאוד. שירתתי כשנה וחצי כפקידה בהנהלת חשבון בקריה בתל אביב.  בזמן שרותי בצבא הכרתי הרבה חיילים וחיילות. היה מאוד מיוחד, טילנו בכל מיני מקומות בארץ. בצבא נסענו לצעדה במצדה לראות את הזריחה, נסענו גם לטיולים בצפון הארץ, היינו בבתי ספר שדה. נסענו גם לדרום לבית דוד בן-גוריון,  מעלה העקרבים, ובאילת נסענו במשאיות וישנו על חוף הים. היו ממש חוויות נעימות. את שירותי סיימתי לפני הזמן בתאריך 9.9.1963 בגלל שהתחתנתי.
בשנת 1962-1963 הכרתי את חיים במסיבה שהייתה ברמת גן  ושם התחלנו את חברותינו ויצאנו ביחד כשנה ואז קבענו תאריך לחתונה שיהיה 9.9.1963 . בחרנו בתאריך זה בגלל שגם 9= 6+3. החתונה נערכה בתל אביב ברחוב יונה הנביא. הייתה חתונה נחמדה שנערכה על ידי הצבא מפני שהייתי  בשרות צבאי. קיבלנו הרבה מתנות סרוויסים וסיפולוקס. נסענו לאחר החתונה לירח דבש לנהריה לשבוע  למלון.

פאדיון
הוא כינוי משותף לקבוצות שונות של מחבלים פלשתינאים שהופעלו בידי גורמים ממלכתיים במדינות ערב והסתננו לישראל למטרות טרור.

פילבוקס
הוא הכינוי שניתן לעמדות שמירה מסוג בלוקהאוס העשויות בטון שהקימו הבריטים בארץ ישראל בתקופת המנדט.