ותיקי טירת הכרמל

לאה דסנר ואיתי בתכנית
לאה בילדותה
אימי הייתה במחזור הראשון של בית הספר שבו היא למדה

אני, דסנר לאה, נולדתי ב-25 לינואר 1953 להוריי דליה וסמי קימלוב, אשר עלו מבולגריה לאחר מלחמת העולם השנייה שממנה ניצלו.

עליית הורי מישראל מבולגריה

אבי עלה בשנת 1947 עם העלייה הבלתי לגאלית והתגייס לפלמ"ח. אמי עלתה לארץ עם הוריה ואחותה בגיל 12.

כאשר אמי עלתה לארץ העבירו אותם למחנה עולים בפרדס חנה ומשם לקחו את סבי וחבריו, שהגיעו יחד, לטירת הכרמל. סבי וחבריו הגיעו בין הראשונים למבנים אשר ננטשו על ידי הערבים. הם היו צריכים לבדוק אם התושבים שעזבו השאירו חומרי נפץ ונשקים וגם לבנות תשתית של מים וביוב. לאחר חודש הם הביאו את המשפחות לגור במקום.

אמי הייתה במחזור הראשון של בית הספר שבו היא למדה בטירת הכרמל כיום בית ספר זה נקרא  בית ספר "תיכון מקיף ע"ש 'שיפמן".

לאחר מלחמת העצמאות אבי עבר להתגורר בטירת הכרמל ביחד עם הוריו, אשר הגיעו לטירת הכרמל בשנת 1948 מבולגריה.

תמונת ילדות

בשנת 1978 אמי התנדבה לפרויקט שיקום שכונות. היא התנדבה להקים מועדון גיל הזהב.

לאה בילדותה עם אביה

אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם איתי

העשרה

מחנה העולים בפרדס חנה: "מחנה העולים בפרדס חנה היה אחד משני מחנות העולים הגדולים בישראל, שאכלס באופן זמני עולים לישראל בימי העלייה ההמונית. בהמשך הוקמה בחלק משטחו מעברה."

מחנה העולים בפרדס חנה

”אימי הייתה במחזור הראשון של בית הספר שבו היא למדה בטירת הכרמל“