התמונה של סבתא

בתמונה יש את סבתא ליד שולחן ארוחת חג
תמונה של סבתא עם כל הנכדים בטיול בשטח
סבתי האמיצה

שמי שרה כהן, נולדתי ברמב"ם שבחיפה ב-1959.

שירתתי בצבא כגננת לילדים. במלחמה למדתי להיות גננת ועסקתי כגננת ומורה. התחתנתי עם צ'ארלי ונולדו לנו ארבעה ילדים: מיקי, אחריו שני, הגר ופז הקטנה.

בתום לימודי בתיכון התגייסתי לצבא, וזמן קצר אחרי הצבא עסקתי כגננת ומורה, הכרתי את צ'ארלי בשנת 1974 והתחתנו ב1975 אחרי שנה.

סיפורה של תמונה

סבתא הייתה חיילת גננת בזמן מלחמת ההתשה, לאחר מלחמת יום הכיפורים. בתקופת מלחמת ההתשה סבתא התגוררה בקריית שמונה, ושם ניהלה גן ילדים. היו שם גם עובדות סוציאליות ופסיכולוגיות, כדי לעזור לילדים להתגבר על הפחדים, מפני פריצת מחבלים לעיר ומפני הקטיושות שנורו עליהם.

סבתא שרה מספרת: "לאחר יום הלימודים בגנים ובתי הספר ,אספנו את הילדים והכנו איתם משחקי חשיבה ויצירה, כדי להעסיק אותם במשך כל היום, כדי שלא יסתובבו ברחובות, מה שהיה מסוכן מבחינה ביטחונית".

התמונה צולמה בעיר קריית שמונה, בגן הילדים בשנת 1974 בחודש ספטמבר.

באותה  תקופה היו הרבה משפחות עניות, שהגיעו לארץ ללא פרנסה ובגלל זה הלבוש היה מאוד צנוע. בנוסף המבנים והרהיטים היו מאוד פשוטים.

התמונות צולמו רק לאחר שהגיע צלם לגן, כי לאנשים לא היו מצלמות כי זה היה מצרך יקר.

לפני הצילום הילדים היו צריכים לקבל הסבר איך מתנהגים בזמן צילום.

הזוית האישית

הראל: נהנתי לגלות את סבתא ואת הסיפורים שלה. אני מאחל הרבה בריאות לסבתא, ושתמשיך להכין לנו אוכל, לספר סיפורים ולעשות מה שהיא אוהבת.

קטיושות
קַטְיוּשָה (מרוסית: Катюша (מידע • עזרה)) הוא שם כולל למשפחת משגרי רקטות מתנייעים מדגמים שונים. (ויקיפדיה)

ציטוטים

”גרתי וגדלתי בצפת. למדתי בבית ספר יסודי בישוב בריה ליד צפת, ובתיכון למדתי בתיכון עירוני בצפת. אהבתי מאוד לבשל ולרקוד ריקודי הורה.“