התבגרות בישראל

אני וסבי וסבתי בביתם
סבי סבתי אבי ודודי בתמונה משפחתית
התבגרות סבי וסבתי בתקופת קום המדינה והמנדט

סיפור ילדותם ובגרותם של סבי דב וסבתי ושרית יפה

סבא דב

גרתי בילדותי בשכונת שיבת ציון שבתל אביב (ליד התחנה המרכזית החדשה) בתקופת המנדט הבריטי. הסביבה הייתה מוקפת פרדסים ולידינו היה פרדס עם בריכת שחייה להשקיה ועצי פרי ושם הייתי קונה תפוזים בשק תמורת שני גרוש. לידינו היה שוק ירקות שרוב המוכרים היו ערבים.

למדתי בגימנסיה הרצליה (המקורית) ברחוב הרצל פינת אחד העם, החל מכיתה ו' למדתי שם. המורים שלי היו המורים בין הראשונים שלימדו בארץ. מורה להתעמלות-נשרי מורה למוזיקה- הדסה שרמן מורה לציור- אלדמה. בית ספר זה נחשב ליוקרתי ולמדו בו בני עשירים שהסיעו אותם לבית הספר ברכב(רכבים בתקופה זו היו מאוד יקרים). אני הגעתי באופנים 'סנבים'.

למדנו גננות, ציור, מוזיקה, ומשחק עם מיטב המורים של התקופה ההיא. אני הצטיינתי בספורט, הייתי בנבחרת הגימנסיה בכדוריד ואתלטיקה קלה במכבי צפון.

הייתי סטודנט בטכניון להנדסת בניין (שנת 1956). חבר משותף הכיר ביני לבין שרית והתאהבנו. חמש שנים היינו חברים ובשנת 1961 התחתנו. החתונה הייתה בבית המלין (ליד בית לסין שהיה תיאטרון). הדירה הראשונה שלנו הייתה בבת-ים גרנו ברחוב ירושלים בקומה הרביעית ומהמרפסת ראינו את הים. בתקופה ההיא הייתי מהנדס ביצוע בחברה קבלנית גדולה  כך שיכולנו לשלם עבור רכישת הדירה.בדירה זו נולד בננו הבכור, דורון (1962).

באותה שנה קנינו את מכוניתנו הראשונה FORD ENGLAND. עם מכונית זו טיילנו  הרבה בארץ, ובתקופת המילויים שלי נסעתי איתה לתעלת סואץ. בשנת 1964 נולדה בתנו השנייה, גלית בשנת 1967 עברנו לגור בחולון.

במלחמת ששת הימים (1967) השתתפתי בכיבוש אזור רפיח בתפקיד מהנדס  (דרום מעזה- כיום מצרים). בהנדסה קרבית ולאחר מלחמת ששת הימים המשכתי לשרת בצבא במשך עוד שלושה חודשים עם חופשות קצרות. ומאז שירתתי במילואים באופן רצוף עד שנת 1985.

בשנת 1969 נולד בננו השלישי, שרון אבא של רני עמו אנו משתתפים השנה בתכנית הקשר הרב דורי ומתעדים ביחד את סיפורינו.

סבתא שרית יפה

נולדתי בתל אביב גרנו בתל אביב ליד נווה צדק, מול קולנוע עדן, שהיה הקולנוע הראשון בארץ. בבניין מיוחד, בניין מזרחי בעל כיפה גדולה על הגג. בגיל שש עברנו לגור בפתח תקווה, למדתי בבית ספר "פיקא" ובתיכון אחד העם. בבית הספר הצטיינתי במלאכת יד ועשיתי עבודות אמנותיות שקיימות עד היום.

שירתתי בבסיס הדרכה בצריפין, לאחר השחרור התחלתי לעבוד במשרד הביטחון ברשותו של שמעון פרס. בתקופה זאת הכרתי את דב על ידי חבר משותף. דב היה סטודנט בטכניון ובכל שבועיים הייתי נוסעת לחיפה בשבתות, וערכנו טיולים משותפים בהרי הכרמל,  דב גר במעונות הסטודנטים בנווה שאנן וכל הסביבה הייתה מיוערת.

בשנת 1961 התחתנתי. נולדו לנו שלושה ילדים: דורון בשנת 1962. גלית בשנת 1964 שרון (אבא של רני) בשנת 1969.

בתקופת מלחמת ששת הימים ובזמן שדב שירת בצבא ולא היה בבית כשלושה חודשים, למדתי נהיגה כדי שאוכל לנייד עם הילדים.

כיום אני מאושרת עם משפחתי הנהדרת עם נכדי המקסימים.

רני יפה: שמחתי מאוד לעשות את העבודה עם סבי וסבתי למדתי רבות על חייהם.