התאקלמות וחבלי קליטה בארץ ישראל

גבי גבע ונכדתו שי גבע
גבי גבע בילדותו
הקשיים בשפה ובכלל

שמי גבי. משפחתי עלתה ארצה מלוב בשנת 1948, כתוצאה ממאורעות שניכפו עליהם על ידי ערביי לוב, בהם רצח ורדיפת יהודים וגירושם בכוח מהמדינה תוך כדי בזיזת הרכוש.

מלוב הפלגנו לאיטליה באוניה. שם שהינו כשלושה חודשים. מאיטליה הפלגנו למדינת ישראלת  למרכז קליטה בבאר יעקב ושוכנו באוהלים ללא מים וחשמל ושרותים.

ממרכז הקליטה בבאר יעקב הועברנו למעברת רמת גן ושוכנו בצריפים, גם כאן ללא מים זורמים חשמל ושרותים. בשנת 1952 היה אירוע מיוחד של ירידת שלג ברמת גן אותו אני זוכר.

במעברה העברתי את ילדותי עד כיתה ח'. ילדותי הייתה מעניינת ומיוחדת. לאחר מכן הועברנו לשיכונים, דירה של ממש בשטח 49 מטר רבוע, בה גרנו ההורים ושלושה ילדים.

סיימתי תיכון מקצועי ובסיומו התגייסתי לצה"ל בו שרתתי שרות ארוך של 25 שנים. בצה"ל השתתפתי בכל המלחמות מ"מלחמת ששת הימים" ועד "מלחמת שלום הגליל הראשונה".

לאחר שהשתחררתי הקמתי עסק בו מועסקים גם שני מילדיי עד היום.

אירועים מיוחדים שנחקקו בראשי  ובזכרוני – ראשית, גיוס אבי לצה"ל עם הגעתו וללא כל הכשרה צבאית וללא ידיעת השפה.

כמו כן, מערכת היחסים הנפלאה בין כל המשפחות ששוכנו במעברה, ושבאה לידי ביטוי בעזרה הדדית. וכן מלחמת יום הכיפורים אותה החל צה"ל במצב קשה מאד בלשון המעטה וסיים בניצחון מרשים.

מצגת המתארת את תהליך העבודה:

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בבי"ס אלחריזי בהובלת המורה אתי מונוביץ'