השתתפתי במשחקי המכביה 1953

עומר אדר עמליה חדד מתעדים
עמליה חדד ועומר אדר מפגש פתיחה
חבלי הקליטה שלי ושל משפחתי, כל מה שעברנו... את זאת תקראו בעצמכם.
אני עמליה חדד שם משפחתי הקודם היה בתו. אני ומשפחתי עלינו מעיראק בשנת 1951 בחודש ינואר .
עלינו במטוס מעיראק לישראל כשהייתי בת 6 שנים. מהרגע שירדנו לשער העלייה העמידו אותנו בשורה וחיטאו אותנו באבקת d.d.t.
אחר כך שיבצו אותנו באוהלים 8 נפשות באוהל אחד. נתנו לנו מיטות מברזל ומזרונים מקש. נתנו לנו פנקסי תלושים בשביל לקנות אוכל- חלב ביסקוויטים לחם בקיצור מצרכים בסיסיים. כך חיינו שלושה חודשים בשער העליה .
לאחר מכן נתנו לנו צריף בן שני חדרים כי היינו משפחה גדולה. אז העבירו אותנו למעברת הרצליה וגרנו שם 3 שנים. כשהיינו שם אני הייתי בכיתה א'.
אבא שלי היה סולל כבישים בחברת "סולל בונה" אבל הוא חלה באסטמה. אז קנינו בית בתל-אביב כי הרופא אסר על אבי לגור בצריף. מאז למדתי שם מכיתה א'-ח' בבית ספר אה"ל [אליהו הכרמלי לולו]. הייתי תלמידה חרוצה מאוד וכל המורים היו מרוצים ממני. בספורט הייתי אלופת בית הספר.
השתתפתי במכבייה של שנת 1953 וקיבלתי תעודה בקפיצה לרוחק כי קפצתי 4.15 מטר.
תמונה 1
"המכביה הרביעית נערכה בישראל, בסוכות תשי"ג, 1953. זו הייתה המכביה השנייה שנערכה במדינת ישראל העצמאית, שלוש שנים לאחר המכביה השלישית –  המכביה הרביעית נפתחה על ידי נשיא מדינת ישראל השני, יצחק בן צבי ונערכה, בדומה למכביה השלישית, באצטדיון רמת גן. במכביה זו השתתפו 890 ספורטאים מ-22 מדינות, שהתחרו ב-16 ענפי ספורט‏"
כאשר סיימתי בית-ספר  עממי בהצטיינות קיבלתי במבחני הסקר סטיפנדיה (מלגה) ואחר-כך נרשמתי לתיכון עירוני א' בת ל אביב. למדתי שם כשנה והפסקתי ללמוד כי אבי חלה והייתי צריכה לעזור בכלכלת הבית.
הלכתי לעבוד במפעל למכשירי הנדסה. את המשכורות שקיבלתי חילקתי לשתיים חלק חסכתי וחלק תרמתי לכלכלת הבית עד שהתחתנתי בשנת 1964 וכך נולדו שלושת ילדי: בשנת 1965 נולדה לי הבת הבכורה זהבה הבן השני בשנת 1966 ושמו יוסף והבן השלישי ושמו שלמה שנולד בשנת 1969. שלושתם למדו בעיר רמת-גן. לאחר מכן כל אחד מהם התגייס לצבא וכשסיימו אותו הם עבדו כל אחד בעבודה אחרת. אז כולם הכירו את בןבת זוג התחתנו נולדו להם בסך הכול 6 נכדים. ומהנכד הגדול משה יש לי נינה ושמה אוריין.

מקום מגורים ראשוני לקראת מעבר

מכביה
המכביה הרביעית נערכה בישראל, בסוכות תשי"ג, 1953. זו הייתה המכביה השנייה שנערכה במדינת ישראל העצמאית, שלוש שנים לאחר המכביה השלישית - המכביה הרביעית נפתחה על ידי נשיא מדינת ישראל השני, יצחק בן צבי ונערכה, בדומה למכביה השלישית, באצטדיון רמת גן. במכביה זו השתתפו 890 ספורטאים מ-22 מדינות, שהתחרו ב-16 ענפי ספורט‏

”אין דבר העומד בפני הרצון“