השתתפותי במלחמת ששת הימים

צילמנו את תמונה זאת בבית החוף בשבי ציון.
אני מצד שמאל "לוחמת" בטירונות.
תפקידי כחיילת במודיעין במלחמה

גרתי בכפר חיטים והורי היו מייסדי הכפר עם עולים מבולגריה.

באותה תקופה לא היו טלוויזיות וטלפונים וההורים היו מפרנסים את הבית. לנו, הילדים היה זמן פנוי בשביל משחקים בחוץ עם חברים. שעות היום הפנויות של הילדים היו בעיקר בחוץ משום שבבית לא היה כל כך מה לעשות, חוץ מלהאזין לרדיו ולקרוא ספרים.

כשפרצה מלחמת ששת הימים הייתי כבר חיילת משוחררת וגויסתי למילואים. הייתי חלק מחיל המודיעין שאוסף מידע ממקורות שונים על הצבאות השונים. כחיילת, הוצבתי בצפון הארץ בהאזנה לחיל האוויר הסורי.

בשרות הצאי

תמונה 1

כפי שידוע, הניצחון במלחמת ששת הימים הושג כבר בשעות הראשונות למלחמה בגלל השמדת חילות האוויר של מדינות ערב ואני שמעתי את חיל האוויר הסורי מתרסק ומושמד.

הזוית האישית

אביב מלכה: היה לי כיף ללמוד משוש על ילדותה השונה משל היום ועל מה שעשתה בצבא במלחמת ששת הימים. היה לי נחמד הקשר עם אביב, מצא חן בעיניי העניין שגילית וחשוב בעיניי הקשר הרב דורי שנוצר, אני מאחלת לך שתמשיך להעמיק ולהתעניין בנושאים רבים וחדשים.

האזנה במודיעין
הקשבה לאויב באמצעים אלקטרוניים.