השמיכה

אני וסבתא ויוי במפגש הרב דורי בביה"ס.
סבתא ויוי בת שנתיים
השמיכה מילדותה של סבתי שמלווה אותה עד היום

שמי ממן פלג, אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתי ויוטה. סבתי נולדה בפירנצה שבאיטליה בשנת 1952 לבית משפחת בן-פורת ועלתה לארץ בשנת 1972. סבתא סיפרה לי סיפורים על המשפחה ובחרנו להעלות את הסיפור על השמיכה שמלווה את סבתא מילדותה.

סבתא ויוטה מספרת:

אני רוצה לספר על חפץ מיוחד, שמיכה משובצת בגוונים של ירוק צהוב וחום עשויה צמר אמיתי, מחוט אנגורה בעל שיער ארוך במיוחד. השמיכה הייתה מונחת תמיד על אחת הספות בסלון ביתי שבפירנצה.

אבא שלי היה מתכסה בה במנוחת הצהריים שלו. השמיכה עזבה את איטליה בשנות השבעים כמה שנים אחרי שעליתי עם החבר שלי לארץ והשמיכה היגיעה בתוך ארגז עם עוד כמה חפצים שביקשתי מהורים שלי לשלוח לנו.

השמיכה הייתה איתנו במעונות הסטודנטים בבתים השונים שגרנו בהם, היום היא לא כל כך רכה ונעימה כמו שהייתה פעם ונעשתה דקה יותר ופה ושם רואים כמה חורים. היום היא מקופלת בתוך הארון כי שמיכות חדשות תפסו את מקומה.

אינני זורקת אותה, כי היא שומרת כל כך הרבה זיכרונות מהעבר וכשמגיעים הרבה אורחים גם היא יוצאת מהארון ונשארת כמה ימים על הספה.

אני וסבתא בתכנית הקשר הרב דורי

קופרטה coperta