השליחות בג'מייקה

אני וסבתי שרי במפגש שנערך בבית הספר
סבתי בצעירותה
סיפורה של סבתי שרי

סבתי שרי התחתנה בגיל 19 וחצי ולכן לא סיימה את השירות הצבאי שלה.

בגיל 21 היא ילדה את בתה הבכורה מיכל, כעבור שנתיים ילדה את הבן האמצעי דובי וכשהייתה בת 30 ילדה את אמי מרב.

המשפחה התגוררה בקריית שמונה, ולמרות שהיה בתכנון להישאר שם רק כשנתיים נותרה המשפחה במקום במשך 15 שנה, עד אשר אמי סיימה את כתה א'.

לאחר מכן, במסגרת שליחות מטעם עבודתו של סבי, יענקל'ה ז"ל, נסעה המשפחה לג'מייקה למשך שנתיים.

בתקופת השליחות חוותה המשפחה ביקורים במקומות ונופים מדהימים.

עם סיום תקופת השליחות חזרו בני המשפחה ארצה והתגוררו בקריית ביאליק.

אמא שלי התחילה ללמוד בקריית ביאליק בכתה ד' וכבר ידעה אנגלית של מתקדמים.

כשאמי מרב היתה בתיכון המשפחה עברה לקרית חיים וכשהילדים עזבו את הבית סבתא שלי חזרה לקריית ביאליק. עד היום היא מתגוררת שם.

הקטיושות בקריית שמונה

סבתי ומשפחתה גרו בקריית שמונה במשך 15 שנים. סבא שלי, יענקל'ה ז"ל, עבד ב'סולל בונה'. הוא היה אחראי על כל התיקונים של הבתים כתוצאה מההפגזות. בתקופה זו הלבנונים הפציצו אותנו בקטיושות. כשדודתי מיכל היתה קטנה, סבתי הוציאה אותה מהמיטה וכעבור כמה דקות הפגיזו את הבית שלהם. כל החלון התנפץ על המיטה של דודתי. זה היה מזל גדול וכך ניצלו חייה!

קריית שמונה, 1964 אוסף התצלומים הלאומי, לשכת העיתונות הממשלתית, מחלקת צילומים

עוד על השליחות בג'מייקה

כשהחלה השליחות בג'מייקה, מרב אימי לא ידעה מילה באנגלית. היא החלה ללכת לבית-ספר שהיה מיועד לכל השליחים ועובדי הנציגויות הזרות. הלימודים היו רק באנגלית. מרב שבה הביתה ואמרה שמשעמם לה והיא רוצה לשוב לישראל. המשפחה לקחה מורה פרטי לכל הילדים, אולם מרב הצליחה לרכוש את השפה במהירות ותוך שלושה חודשים למדה לדבר ולכתוב כמו כולם!!! היא סיימה בהצטיינות את בית הספר. רכישת האנגלית היתה אחד הדברים הטובים אותם היא קיבלה בג'מייקה.

ג'מייקה היא מדינת אי השוכנת בים הקריבי, בסמוך למרכז אמריקה

סבתא שרי סיפרה את סיפורה לעדי, הנכד, במסגרת תכנית הקשר הרב-דורי בבית ספר "נופית" שבנופית.