הרקדנית מפורצלן של סבתא מדי

הרקדנית של סבתא
עם סבתא בבית התפוצות
"זו מזכרת נצח מהורי לכל החיים"

הקשר הרב דורי
מדי מטילדה קוטר, נולדה בשנת 1946 ברומניה, בעיר בוקשרשט. היא עלתה לארץ בשנת 1950. במפגשים ספרה ליובל על המנהגים הקבועים במשפחתה ועל בובת הרקדנית שכה יקרה לה.
מדי מספרת: "היה לנו מנהג קבוע בכל יום שישי היה מרק עוף. ארוחות הערב במשפחה, היו תמיד ביחד. היו תמיד שתי מנות לקינוח. את החגים חגגנו עם סבא סבתא, עם הדודים ותמיד היינו ביחד. היינו הולכים  למצעדים מיוחדים ברומניה". זכרון נוסף של סבתא מדי הוא חגיגת הבת מצווה שלה: " אני זוכרת גם עשו לי בת מצווה בבית והגיעו 80 90 איש, אורחים. היה נהוג לשמוח מהלב".

מדי סיפר ליובל על "גלגולו של חפץ" . החפץ בו בחרה הוא רקדנית מפורצלן "אימי ואבי קיבלו את  הרקדנית הזו כמתנה לחתונתם שהייתה בתאריך 20.6.1941 . הרקדנית הזו נוצרה בצ'כיה. סבתא מדי שומרת על רקדנית זו, שהיא מזכרת " זו מזכרת מההורים שלי שקיבלו אותה לחתונה שלהם. זה  חפץ מאוד יקר בשבילי, מפני שזה היה של ההורים שלי (ההורים של סבתא מדי). הוא תמיד היה שמור בביתם לנוי".
"זו מזכרת נצח מהורי לכל החיים".

א־מחייה