הרצון העז בילדים כמוביל אל חיק הדת

רונית לאה נוימן
מושקא דונר

נולדתי בתל אביב להורי רחל ויעקב וקסמן. אבי יעקב נולד בקאליש שבפולין ועלה לארץ כשהיה בן שנה וחצי. הוא בא מבית שהיה קשור לחסידות גור ואמי רחל נולדה בארץ להורים שהגיעו מהונגריה וצ'כסלובקיה והיו שייכים לחוג "חתם סופר". כשהורי התחתנו הקימו בית שאינו שומר מצוות. בגיל 6 עברתי לרמת אביב למדתי בבית ספר ממלכתי וכשהגעתי לגיל 18 התגייסתי לצה"ל כלוחמת בחטיבת הנחל במלחמת יום הכיפורים שאחריה נשאתי לבעלי שמעון שיחיה.

לצערנו במשך כ-5 שנים לא נפקדנו בילדים בעלי יצר קשר עם חסידי חב"ד בכפר סבא שהציעו לנו לשלוח מכתב לרבי ובמקביל לעשות בבית שיעור טהרת המשפחה עם מורה מכפר חב"ד ששמה שושנה רוטנברג מיסדת שפרה ופועה בכפר חב"ד. כך התהדק הקשר שלנו עם חב"ד ועוד לפני יום הנישואים השישי נולד לנו בננו הבכור מנחם מענדל על שם הרבי והסבא של בעלי. אחריו נולדו לנו אסתר אמא של מושקא דונר, ואחריה נולד יוסף יצחק שנולד ב-י"ג תמוז ומשמש היום כשליח במכבים רעות אחריו נולד מוישי שמשמש כשליח בדניפרופטרובסק שבאוקריאנה אחריו חיים מאיר יהודה לייב ופריידה עליזה.

רגעים של נחת:

רגעי הנחת הגדולים ביותר כאשר אנחנו מתכנסים כל המשפחה הילדים והנכדים ואנו יושבים בראש השולחן וליבנו מתרחב מאושר.

הקשר שלי לרבי:

כאשר לא נפקדנו בילדים במשך כ-5 שנים הופנינו לרב ימיני שליח חב" ד מכפר סבא והוא הפנה אותנו לכתוב לרבי וקיבלנו ברכה לילדים.

נולד לנו בן בכור וקראנו לו מנחם מענדל על שם הסבא של בעלי ועל שם הרבי והקשר התהדק כאשר נולד לנו הילד השלישי שלנו שנולד בי"ג תמוז וקראנו לו יוסף יצחק ומאז אנו חסידי חב"ד.

מנהג שאני נוהגת בביתי ורוצה שגם ילדי ינהגו בו:

אני מכינה כל שבת לנכדים שקית (פעקלה) ממתקים ואשמח אם גם ילדי ימשיכו ויעשו זאת לנכדיהם.