הקשר שלי לשואה

אני מרגלית וזיו המתוקה
אני בצעירותי
חשוב לי לספר את הסיפור והלוואי שבעקבות פרסומו אמצא משהו משאריי אמי

אני מרגלית נשיאל, נולדתי בירושלים בשנת 1938, למרים חביב לבית פרנקו, ילידת רודוס שביוון.
בהיות אמי בגיל 18 החליטו הוריה לשולחה לארץ ישראל, בעקבות אחותה אמילי שנשלחה לארץ 3 שנים קודם לכן למטרת נישואין, עקב מצבם הכלכלי הקשה.
על פי סיפורי אמא לא היו מספיק צעירים יהודיים למטרת שידוך.
אמי הגיעה לארץ בגפה בדרכים עקלקלות דרך מצרים בשנת 1930.
אמי ז"ל

לאחר 3 שנות שהייה בארץ נישאה אימי וילדה 4 ילדים. שני בנים ושתי בנות, אך הגעגועים למשפחתה שנותרו בנכר הלכו והתעצמו מיום ליום.
יהודי רודוס, לפי עדויות ניצולים מיוון ממחנות ההשמדה הושמדו במחצית שנת 1944 במחנה אושוויץ לקראת סיום המלחמה.
במלחמה זו נספתה כל משפחת אמי שכללה אב, אם, אח, גיסה ו-3 ילדיהם הפעוטים.
 מאותו היום בו נתבשרה אמי על הכחדת משפחתה היא איבדה כל רצון לחיים ועצב ודיכאון שרר בבית.
משפחת אמי נכחדה בהיותי בת שש שנים. אנו הילדים לא נחשפנו לאסון השואה אז, עקב גילנו הצעיר, מה גם שאמי הסתירה מאתנו את האסון, התכנסה בתוך עצמה והתעלמה לחלוטין מכל קשר ומעורבות הקשורים בשואה כגון ימי זיכרון לשואה ולגבורה ומכל אזכור הקשור בשואה. האווירה בבית הייתה בדרך כלל קודרת. בשנת 1956, בהיותי בגיל 18 התחלתי לעבוד ביד ושם, מוסד שעוסק בהנצחת השואה והיה אז בחיתוליו ושכן ברחוב בן יהודה במרכז ירושלים. בעבודתי במוסד הנ"ל נחשפתי לסיפורי השואה ושקעתי עמוק בתוך העובדות הנוראיות של התקופה, דבר שלא היה כל כך מקובל ונפוץ בקרב הצעירים באותה עת. אז לא הייתה מודעות נרחבת כמו היום. ברצוני לציין שאמי לא סלחה לעצמה על כי היא נותרה בחיים ואילו משפחתה נספתה.
מאז ועד היום אני מציינת ומשתתפת באירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה, חשה את מוראות השואה בכל רמ”ח אברייי.
מדוע חשוב לי לספר את סיפורי הנ"ל? מאז ומתמיד חלמתי שבאיזה שהוא יום אופתע לגלות מישהו משאריי בשר אמי, דבר שיגרום לי שמחה מאין כמוה וזה יהיה קורטוב של נחת לעומת סבלה של אמי ותהא זו נחמה פורתא.
סבתי ז"ל ביוון

רמ"ח אברים
רֲמַ"ח אֵיבָרִים הינו מושג הנזכר בדברי חז"ל, ולפי ישנם באדם 248 איברים, שהם בגימטריה רמ"ח. כאשר מתפללים על חולה נהוג לבקש שתהיה לו רפואה שלימה לכל רמ"ח איבריו ושס"ה גידיו. הביטוי "ברמ"ח איבריו" משמעותו גם שהאדם מלא כולו בעניין או בתוכן מסוים. מתוך ויקיפדיה

נחמה פורתא
נחמה פורתא היא נחמה קטנה.