הקמת המדינה כ"ה באייר 1948

סבתא זאבה עם אלי וברכה לתחילת הפעילות
סבתא רבתא זאבה בשרותה הקרבי
הפלא בהתגלמותו

שמי זאבה אשל, סבתא  רבתא של אלי סינואני עמה אני משתתפת השנה בתוכנית הקשר הרב דורי, בבית הספר יגאל אלון.

נולדתי טרם קום המדינה 1931 בפלשתין תעודת לידתי פלשתינית פלישתים כיום מצרים.

סבתא רבתא זאבה עם הוריה ואחיה בהיותה תינוקת

סבתא רבתא זאבה כחיילת

תמונה 2

ה' באייר 1948 בן- גוריון מכריז על הקמת מדינת ישראל, במוזיאון הנמצא ברחב שדרות רוטשילד בתל אביב אירוע מרגש, מטלטל, בבכי ובשמחה!

תקופת הצנע

זיכרונותיי הם מתקופת קום המדינה, תקופת הצנע – בה לא היה מזון בסיסי ולכן חילקו תלושי אוכל לכל משפחה לדוגמא ביצה אחת לכל ילד לשבוע וכן הלאה התרגלנו ושמחנו כי יש לנו מדינה

הקמת משפחה

הקמתי משפחה עם בן זוגי שלמה אשל ז"ל, שורד שואה שהגיע בגפו לארץ ישראל בשנת 1947. חלומו של שלמה היה להקים משפחה וכך היה – אהבנו, התחתנו וזכינו לגדל משפחה טובה ואוהבת. נולדו לנו ילדים, נכדים, נינים ונינות-  הרווח הנפלא שלנו ! הראיה לכך היא הנינה שלי, אלי, הנינה שבחרה בי לתוכנית היפה והחשובה של הקשר הרב דורי.

משפחה לתפארת

סגנית ראש עריית גבעתיים

בתפקידי כסגנית ראש העיר, זכיתי לקדם נושאים כגון צהרונים בגני הילדים, מועדוניות, אשר עד אז לא היו זה אפשר למשפחות צעירות ומשפחות חד הוריות לצאת לעבודה במשרה מלאה. עד אז לא יכלו, בפרט הנשים, לצאת לעבודה, היות והילדים והתלמידים סיימו את לימודיהם במסגרות בשעה 13:00 בצהריים. בהישג זה שיפרנו את איכות המשפחה. כמובן היו מיזמים והישגים רבים ונוספים, שהיום נראים כמובן מאילו.

סבתא זאבה סגנית ראש העיר גבעתיים

סבתא רבתא זהבה מספרת על הזכות שבהקמת מדינת ישראל

הזוית האישית

סבתא זאבה: התוכנית קשר רב דורי, הייתה אירוע מדהים וחשוב עד מאוד, החוויה להיות אישית יחד עם הנינה שלי בתוכנית שכזאת, הייתה חוויה מעניינת ומרתקת עד מאוד, שאפשרה לי ללמוד ממנה הפעלת מחשב נכונה יותר ולהעניק לנינה המקסימה אינפורמציה על הקמת המדינה וחיי הצעירים במדינה צעירה.

הנכדה אלי: היה לי ממש כיף, גיליתי המון דברים חדשים על סבתא שלי וממש שמחתי שיכולתי לבלות איתה הרבה יותר ולגלות עליה דברים מעניינים.

תלושי מזון
עם קום המדינה לא היה מזון בסיסי ולכן חילקו תלושי אוכל לכל משפחה