הקמע במשפחה

הסיפור על קמע
הסיפר התחיל בפרס

הקמע במשפחתה של סבתא שלי

זהו סיפור על חפץ השייך למשפחתנו הפרסית המורחבת.

תליון זה נמצא במשפחתנו כבר 6 דורות, בערך 100 שנים, והנה סיפורו:

לסבתא רבתא רבתא שלי, ששמה היה סבתא גוהר, שחיה בפרס, נפטרו מספר ילדים לאחר הלידה. היה צער גדול במשפחה. האמא שלה, ממה שרה, פנתה לרב שהיה גם צורף (מתעסק עם תכשיטים) והוא הכין לה תליון שעליו אותיות במילים עבריות בשפה שאנחנו לא מכירים.

במרכז התליון הוא הכניס עין של כבש. לאחר שהתליון היה ברשותה נולד סבא רבא שלי, סבא אברהם. הוא הילד הראשון שנותר בחיים, אחריו הגיעו עוד שבעה ילדים.

סבתא רבתא רבתא שלי העבירה את התליון לסבתא רבתא שלי, סבתא נוסרת (אשתו של סבא אברהם) שהיא העבירה אותו לסבתא שלי, סבתא נעמי, ומאז התליון עובר במשפחה בין כל המתקשות ללדת ומביא להן מזל.

לפני מספר שנים התליון הועבר למשפחה המורחבת השומרת שבת, ומאז לא נמצא שנים רבות.

לפני זמן מה הסתבר שהמשפחה לא הסכימה להחזיר את התליון לסבתא שלי מכיוון שהיא אינה שומרת שבת. כשאחותה של סבתא שלי חלמה חלום שבו סבא רבא שלי מבקש שיחזירו להם את התליון היא החלה לחפשו בין כל האחים של סבתא רבתא שלי (שהם 12), ולבסוף מצאה אותו אצל האח האחרון, שביקש להשאיר אותו עוד כמה ימים ברשותו כדי שביתו שניסתה להיכנס להריון תחזיק בו (נאחל לה בהצלחה).

התליון הוחזר למשפחה הקרובה לפני כשבועיים וכרגע אצל בת משפחה קרובה שגם היא מנסה להיכנס להריון.

התליון עדיין משמש כקמע להבאת מזל בין כל המתקשות ללדת.