הפמוטים המיוחדים של סבתא רבקה גרטנר

זו אני עם הפמוטים של סבתא ז"ל
אלו סבא וסבתא שלי
סבתי נפטרה והורישה לנו את הפמוטים

שמי מעיין, אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי ובעזרתם של מזל ומשה גרטנר, תעדנו את סיפורה של סבתא שלי רבקה גרטנר.

סבא וסבתא שלי

תמונה 1

סבתי רבקה, נולדה בארצות הבית, בשנת 1928, שנת תרצ"ט. סבתי עלתה לארץ מארה"ב כשהייתה בת 40 והייתה עקרת בית, הקדישה את זמנה לגידול וחיוך ילדיה. היו לה 2 ילדים (בן ובת) מהם זכתה ל-10 נכדים. סבתי נפטרה בגיל 63 שנת תשנ"ג, 1993.

בחרנו לספר על החפץ המיוחד שנשאר למזכרת: פמוטים מכסף להדלקת נרות שבת וחג

אלו הפמוטים של סבתא רבקה

תמונה 2

סבתה רבקה ירשה את הפמוטים מאימה ביום חתונתה והשתמשה בהם בכל ליל שבת וחג במהלך השנים, גם בסוף ימיה כשהייתה חולה מאוד לא ויתרה על הדלקת הנרות בליל שבת. אנחנו קיבלנו את הפמוטים אחרי שסבתא נפטרה, אך לא השתמשנו בהם, מכיוון שיש לנו פמוטים אחרים.

בעז"ה כאשר אחת מבנותינו תתחתן היא תקבל את הפמוטים בירושה. מכיוון שהם עשויים כסף טהור הם עדיין נראים טוב כמו חדשים, כמובן שמידי פעם אנחנו דואגים לצחצח אותם כדי שיישארו נקיים.

הפמוטים שמורים בביתנו במדף גבוה בסלון וכרגע לא בשימוש.

מעיין: רציתי לאחל להורי בריאות טובה ואריכות ימים.