הפכתי לאימא

אני וסבתא שלי ביום ההולדת של אחותי
סבתא שלי בצעירותה
הלידה הראשונה

סבתא רונית מספרת: "לאחר החתונה עברנו לגור בבית של ההורים שלי ברמת גן. כך חסכנו כסף לדירה שקנינו בראשון לציון. לקראת סוף ההריון, בעלי אודי יצא לשירות מילואים ברמת הגולן. כשהתחילו צירי הלידה, ההורים שלי הסיעו אותי לבית החולים. באותה תקופה עדיין לא היו טלפונים ניידים ולכן האפשרות היחידה להודיע לבעלי שאני בדרך לחדר לידה הייתה באמצעות קצין העיר. הלידה התארכה, בעלי הספיק לרדת מרמת הגולן ולהגיע לתל אביב, אך כיוון שהיה עם מדים לא נקיים לא איפשרו לו להכנס ולראות את בנו הבכור. התראינו רק קצת יותר מאוחר. הפכנו להורים עם כל המשמעות והאחריות."

סבתא רונית בהריונה הראשון

סבתא רונית: זה היה תהליך שקירב ביני לבין נכדתי וגרם לי להעלות זיכרונות.

ליאור: התהליך עזר לי להכיר יותר את סבתא ואת עברה.

קצין העיר
קצין העיר היה שמו של מוקד בו נמצאו נציגי צה"ל באזורים מקומיים ברחבי הארץ. מוקד זה היווה גורם הנותן מענה לכל שאלה או בעיה בה נתקלו החיילים בשירות סדיר ובמילואים. אחד מתפקידם היה איתור חיילים ומסירת הודעות חשובות.

”להיות אמיתית“