הפודריה של סבתא ענת

הפודריה
הפודריה
פודריה

חפץ העובר מדור לדור

שמי אמה וקנין, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי ובחרתי להביא את סיפורה של הפודריה של סבתא שלי ענת שמחה ליפץ. סבתא ענת נולדה בפתח תקווה לבית משפחת אריאלי בשנת 1954.

חפץ זה הוא פודריה, העוברת אצלנו במשפחה מצד אמי. זו פודרייה מאוד עתיקה, שהייתה שייכת לסבתא רבתא שלי כשהייתה קטנה.

הפודריה היא כלי שבו שומרים את הפודרה. "פּוּדְרָה היא אבקת טלק עם צבע או פיגמנט".

תמונה 1

הפודרייה העתיקה שבצילום, הייתה שייכת לסבתא רבתא שלי, שאותה לא הכרתי וזאת מהסיבה שהיא נפטרה מסרטן, כשאימא שלי הייתה בת חמש שנים וזו הייתה המזכרת של אימא שלי מאימא שלה.

בילדותי, כל פעם הייתי רואה את הפודרייה הזו והייתי שואלת את אימא שלי של מי זה? והיא הייתה עונה לי: בהזדמנות אני אספר לך.

לימים כשהתבגרתי, אמי סיפרה לי על האימא שלה שנפטרה ואמרה: "לפני שאמי נפטרה, היא נתנה לי את הפודרייה העתיקה של האימא שלה, כאשר על שמה אני נקראת שמחה-ענת".

הזוית האישית

אמה וקנין: מאוד ריגש אותי הסיפור, שסבתא סיפרה על הפודריה גיליתי שסבתא רבתא שלי בעצם נפטרה בגיל מאוד צעיר מסרטן ואפילו סבתא שלי לא הכירה אותה. פודריה זו בעצם עוברת מדור לדור ומנציחה את סבתא רבתא שלי.

פודרה
פּוּדְרָה היא אבקת טלק עם צבע או פיגמנט. הפודרה מגיעה בסוגים ומרקמים שונים, ומטרתה לקבע את איפור הבסיס (מייקאפ), לגרום לו להיות עמיד יותר ולתת לפנים מראה מאט- למנוע מראה של זיעה, ברק ושמנוניות. (ויקיפדיה)

”גיליתי שסבתא רבתא שלי בעצם נפטרה בגיל מאוד צעיר מסרטן“