העלייה של שושנה מאלג'יר

אני וסבתא שושי
סבתא וסבא ביום חתונתם
העלייה מאלגי'ר לארץ ישראל

שמי שושנה גרוטס לבית משפחת דהן, סבתא של עינב ומשתתפת איתו בתכנית הקשר הרב דורי. נולדתי בשנת 1948 בעיר אוראן שבאלג'יר, בת בכורה לשרה ודוד דהן.

העלייה לישראל

כשהייתי בת שנה, בשנת 1949, הוריי החליטו לעלות לארץ ישראל, ממניעי ציונות, כחלק מהעלייה ההמונית שהתקיימה בתקופה זו. הגענו לארץ באמצעות אניית מעפילים שיצאה מאלג'יר. התחנה הראשונה של אניית המעפילים הייתה בעיר החוף מרסיי שבצרפת, שם ירדנו לכמה ימים ואז המשכנו במסע שלנו לארץ ישראל.

כשהגענו לארץ ישראל שיכנו אותנו באוהלים בשכונת שער העלייה בחיפה, שם התגוררנו במשך כתשעה חודשים בתנאים לא פשוטים – כך סיפרו לי הוריי שכן הייתי תינוקת ואינני זוכרת תקופה זו. משם עברנו לשכונת הדר שבחיפה. אני זוכרת שריססו אותנו כי גרנו ליד פרות והאנשים בארץ חשדו שהבאנו מחלות מאלג'יר וחששו מהדבקה, התחושה הייתה מאוד לא נעימה.

בארץ נולדו להוריי חמישה ילדים נוספים. למדתי בבתי ספר שונים במשך שמונה שנים עד שנאלצתי לעזוב את הלימודים על מנת לעזור לאמי בגידול אחיי הקטנים ולעבוד ולעזור בפרנסת הבית. זהו הזיכרון העיקרי שלי מתקופת ילדותי. בנוסף כמובן למפגשים עם חברות הילדות שלי. אהבתי מאוד לקרוא ספרים והייתי חברה בתנועת הנוער הצופים.

בגיל 19 התחתנתי עם יוסי גרוטס ונולדו לנו שלוש ילדים: בת ותאומים בנים. הקמנו את ביתנו בחיפה ואנו מתגוררים בעיר עד היום.

אני ויוסי ביות חתונתנו

הזוית האישית

עינב: אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתי שושנה גרוטס. סבתא סיפרה על עליית המשפחה מאלג'יר לישראל.

אניית מעפילים
אניות שהשיטו יהודים לארץ ישראל ממדינות שבהן אסרו עליהם לעלות לארץ.