העלייה של בינה לישראל

אני ונכדי אור
בחיפה אופטימית לגבי העתיד שלי בישראל
סבתא בינה נזכרת בקשיי העלייה עד הקמת משפחה בישראל

שמי בינה. נולדתי בצפון רומניה בעיירה קטנה למשפחת אהרון. לאחר סיום התיכון למדתי שנתיים במכללה למעבדה רפואית. עליתי לארץ בשנת 1961. למדתי בטכניון הנדסת בניין בשנים 1965 – 1969, התחתנתי בשנת 1967. יש לנו שלושה ילדים ו-11 נכדים.

עלייתי לארץ

בתחילת שנת 1961 קיבלנו אישור עלייה לארץ, לאחר הרבה סירובים מהשלטונות. כשביקשנו לעלות, התחילה תקופה מאוד קשה. תנאי היציאה מרומניה היו מאוד נוקשים, בלי תעודות ותמונות. כל הבית היה מאוחסן בשלושה ארגזים גדולים.

תעודת הבגרות שלי מרומניה

תמונה 1

כשהגעתי לארץ, המשפחה קיבלה דירה בתל מונד בת שלושה חדרים, ארבע מיטות ברזל, ארבע שמיכות, כמה קופסאות שימורים ושתי חלות (היה זה יום שישי). הריהוט הנותר היו הארגזים שאמי כיסתה אותם בשמיכות שהבאנו.כדי לתת הרגשה טובה, אימא היתה משנה מיקום הארגזים..

הועברתי לחצי שנה לקיבוץ גבעת חיים איחוד כדי ללמוד עברית, חצי יום למדתי וחצי יום עבדתי בחדר האוכל. אבא שלי התחיל לעבוד בחיפה ואימא שלי עבדה ליד מקום המגורים בפרדס. היינו מחכים לסופי שבוע למפגש משפחתי. השפה לא הייתה קלה ללימוד. אחרי שסיימתי ללמוד עברית ולעבוד בקיבוץ, עברתי לחיפה. גרתי בבית חלוצות. התקבלתי לעבוד במגן דוד אדום כעובדת מעבדה (למדתי ברומניה שנתיים במכללה- מעבדה רפואית) וגוייסתי למילואים, בחיל הרפואה כמתרימת דם.

אני מתרימה דם בבנק הדם

.

במלחמת ששת הימים (1967) גויסתי לצה"ל. אחרי שלוש וחצי שנים, שבהן התרמתי דם במעבדה וגם בהרבה מקומות בארץ, עברתי את המבחנים להתקבל לטכניון ללימודי הנדסה אזרחית. עברנו כל המשפחה לגור בחיפה, בשכר דירה עם שותפים לדירה. הייתי מקבלת שיחות טלפון אצל השכנה!!

במאמצים גדולים הצלחנו לקנות דירה קטנה בחיפה. אחרי ארבע שנים, כשסיימתי את הלימודים התחלתי לעבוד כמהנדסת בניין כאזרחית עובדת צה"ל, בחיל הים.

התחתנתי בשנת 1967 עם בנציון פייביש והקמנו משפחה יפה ומאושרת בת שלושה ילדים ו-11 נכדים.

גאה ומאושרת עם כל משפחתי

אור: נהניתי מאוד לעבוד עם סבתי על הסיפור המעניין ולמדתי דברים שלא ידעתי.

סבתא בינה: היה לי תענוג גדול לעבור על חלק מהחיים שלי בחברת אורצ'וק החמוד.

תרומת דם
תרומת דם היא לקיחה של דם מאדם לשם נתינתו או נתינת תוצריו, באמצעות עירוי דם, לאדם אחר. תרומת הדם מתבצעת במנות של 450 מ"ל + 3 מבחנות לבדיקת סוג הדם וכן שהדם אינו נגוע באיידס, בצהבת, או בעגבת. (ויקיפדיה)

”כדי לתת הרגשה טובה, אימא היתה משנה את מיקום הארגזים בבית“