העלייה שלנו לארץ

סבא מיכאל ולי בזמן העבודה
סבא מיכאל בספריה שבביתו
סבא מיכאל מספר על חוויות ראשונות בארץ

עליתי לארץ בגיל 29 עם אשתי וילדי ממולדובה למרכז קליטה של רופאים בבית אליעזר. הנוף הראשון שראינו הוא פרדסים וריחות של הדרים ותותים. התרגשתי לראות את כל הפירות כי במולדובה לא ראיתי מחזה כזה.

במרכז הקליטה חיינו 5 חודשים. לאחר 5 חודשים עברנו אל באר שבע ושם אנו חיים עד היום. ביתנו הראשון בבאר שבע היה בניין דיור ציבורי שכולו אוכלס בעולים חדשים. השכנים שלנו היו מאוד נחמדים התחברנו אליהם במהירות למרות שהמכנה המשותף היחיד שהיה לנו הוא שכולנו היינו עולים חדשים.

ילדי אריק ואלי נולדו במולדובה כמוני וכמו אשתי, בארץ נולד בני הקטן ראם. ברית המילה של ילדי נחגג ביום העצמאות ה- 30 בבית חולים בחיפה.

אשתי התחילה לעבוד בקופת חולים לאומי ואני למדתי בקורס הסבת אקדמיים ובהמשך גם קורס של הנהלת חשבונות.

הוריה של אשתי הגיעו לארץ בסוף שנת 1978 ונקלטו במרכז הקליטה שהיה בבאר שבע לחצי שנה עד שעברו לדיור ציבורי.

בשנת 1979 קיבלתי זימון לטירונות שלב ב' ולמילואים הראשונים שלי בארץ. המילואים היו עבורי חוויה  קשה ומיוחדת, על אף הקושי שמחתי שאני משרת את המדינה שלי.

הבחירות הראשונות שלי בתור אזרח חופשי התקיימו בשנת  1981, מאוד שמחתי להשתתף בבחירות זו הייתה אחת החוויות הכי טובות שחוויתי.

בשנת 1992 בני הראשון התגייס לצבא ונפצע בלבנון. בשנת 1994 שנתיים אחריי שהתגייס.

בשנת 1995 אלי בני השני התחיל ללמוד כעתודאי עד 1998 ורק אז התגייס לצבא למשך שש שנים.