העלייה שלי מאתיופיה

תמונה של אביהו, שלי ונועה בבית מדור לדור
דגל אתיופיה
סיפורו של אביהו

שמי אביהו, נולדתי באתיופיה. אני משתת, השנה בתכנית הקשר הרב דורי, להלן סיפורי: אני לא יודע בדיוק את הגיל האמיתי שלי מכיוון שכשעליתי לישראל בשנת 1998, שינו לי בתעודת הזהות את הגיל ואת תאריך הלידה, כפי שעשו לעולים רבים מאתיופיה.

גרתי בעיר גונדר, בגיל 14 הוריי נפטרו וקיבלתי בית קטן לגור בו. בבית הספר למדתי ארבע שפות ואני דובר אותן: אנגלית, ערבית, תיגרינית ואמהרית. בילדותי אהבתי לשחק כדורגל עם חברי. כשגדלתי, התגייסתי לצבא אתיופיה שם הייתי תשע שנים. הייתי מדריך של חיילים ונלחמתי במלחמה של אתיופיה נגד סומליה.

לאחר מכן עברתי לעבוד כמנהל חשבונות. כל החברים שלי היו גויים. התחתנתי ונולדו לי ארבעה ילדים: שני בנים ושתי בנות. עליתי לישראל במבצע שלמה בשנת 1982. לא סיפרתי למנהל שלי שאני עומד לעלות לארץ, העלייה שלי הייתה סוד.

נועה ושלי: הרגשנו כיף לגלות סיפור חיים של בן אדם אחר מאותה ארץ שממנה עלו הורינו.

מבצע שלמה
מבצע שלמה (24-25 במאי) היה מבצע העלתם החשאית של יהודי ביתא ישראל אשר התרכזו בעיר אדיס אבבה. במשך 36 שעות 18 מטוסים של חיל אויר הישראלי וכן 23 מטוסים של חברת אל על ומטוס אחד חברת התעופה איתיופית אתיופיאן אירליינג פינו 14,310 יהודים. (ויקיפדיה)

”לא סיפרתי למנהל שלי שאני עומד לעלות לארץ, העלייה שלי נעשתה בסוד“

”אני דובר ארבע שפות: אנגלית, ערבית, תיגרינית ואמהרית“