העלייה מפרס הייתה בשנת 1958

סבתא אסתר ואור
סבתא אסתר
העליה של סבתא אסתר ענזרוט

אסתר ענזרוט נולדה בשנת 1952 עלתה מהעיר שירז שבאירן לישראל בשנת 1958. משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם אור בביה"ס עציון. במהלך מפגשי התכנית סיפרה את סיפור  העלייה שלה מפרס לאור.
הייתי ילדה בת 6. הוריי עלו ארצה מפרס לישראל. טסנו במטוס והגענו לשדה התעופה. נסענו במשאית ישר לאופקים. גרנו בצריף וקיבלנו מיטות מהסוכנות, ומזרנים מקש. להורים לא הייתה עבודה. המצב היה קשה. האחים עבדו בעבודות חקלאות כדי להתפרנס.

אמא קיבלה סלק, כדי לבשל לנו אוכל לכבוד שבת. היינו צריכים להסתפק בסלק אחד למשפחה אחת גדולה. אבא קיבל עבודת דחק ועבד זמן קצר. לאחר תקופה קצרה הייתה לאבא תאונה והוא הפסיק לעבוד. המצב התדרדר מאוד. רק ממה שהאחים שלי התפרנסו היה אפשר להתקיים.

חיינו שנה באופקים ולאחר מכן עברנו לתל-אביב. גרנו בכפר שלם, אני למדתי בבית הספר שנקרא בית-יעקב. גם בתל-אביב המצב המשיך להתדרדר. ההורים לא עבדו, האחים תמכו. כמו באופקים, קיבלנו מנה קצובה: עוף אחד למשפחה גדולה והינו צריכים להתחלק בו.

תמונה 1

לאחר זמן, סיימתי את לימודי והלכתי לעבוד בתפירה. התחתנתי בגיל 22 וגרתי יחד עם בעלי אצל ההורים בחדר קטן שממנו היה דולף מים מהתקרה. בגיל 23 ילדתי את בתי הראשונה שרית. בהמשך נולדו לי: חגית ,ריקי ,אבי ומיכל. לבתי ריקי נולדה אור, ואיתה אני מתעדת הסיפור כדי שיעבור הלאה לשאר הצאצאים.

העשרה
אופקים: "אופקים היא עיר במחוז הדרום בישראל השוכנת 24 ק״מ צפונית־מערבית לבאר שבע. היא הוכרזה כעיר בשנת 1995….אופקים נוסדה ב־19 באפריל 1955‏, ותושביה הראשונים היו עולים ממרוקו ותוניסיה…גל העלייה הביא לכך ש־400 משפחות נשלחו לאופקים ושוכנו במעברה שנבנתה במהירות והכילה צריפים, פחונים ואזבסטונים. המגורים הארעיים חייבו בנייה, ובשנים הראשונות הייתה העבודה בבניין מקור פרנסה עיקרי בעיירה. בסוף 1956". ויקיפדיה

אופקים
אופקים היא עיר במחוז הדרום בישראל השוכנת 24 ק״מ צפונית־מערבית לבאר שבע. היא הוכרזה כעיר בשנת 1995....אופקים נוסדה ב־19 באפריל 1955‏, ותושביה הראשונים היו עולים ממרוקו ותוניסיה...גל העלייה הביא לכך ש־400 משפחות נשלחו לאופקים ושוכנו במעברה שנבנתה במהירות והכילה צריפים, פחונים ואזבסטונים. המגורים הארעיים חייבו בנייה, ובשנים הראשונות הייתה העבודה בבניין מקור פרנסה עיקרי בעיירה. בסוף 1956.

דחק
עבודה קשה