העלייה ממרוקו בעיני פאני

סבתא פאני ליעד ובן במפגש גלגולו של חפץ
סבתא פאני עם הנכד בן במפגש פתיחת התוכנית
פאני הררי

שמי פאני, נולדתי בשנת 1955 בעיר קזבלנקה שבמרוקו.

בשנת 1956, בהיותי בת שנה הורי קיבלו הודעה מהסוכנות היהודית, שעליהם להתרכז במחנה בקזבלנקה יחד עם כל העולים, במשך שלושה חודשים.

משם העבירו אותם לצרפת, למחנה עולים במרסיי. הם שהו בתנאים קשים וכל הזמן הודיעו להם שהם ברזרבה (רשימת המתנה) ועליהם להמתין.

לאחר חודש של שהיה, עלו על אוניה שהביאה אותם לארץ ישראל, לעיר חיפה. מהעיר חיפה נסעו במשאית שהסיעה אותם למעברה ליד אשקלון (כיום מושב גיאה) שם גרתי עם הורי בצריף קטן אשר דלף גשם בחורף. והיה חם מאוד בקיץ.

בשנת 1958 נולדה אחותי השנייה ואז החליפו לנו את הצריף לצריף יותר טוב.

בשנת 1960 קיבלנו דירה באשקלון. כל העולים שגרנו איתנו במעברה עברו יחד איתנו לאשקלון לאותה שכונה.

באותו שנה התחלתי ללמוד בגן חובה לאחר מכן עליתי לכיתה א', סיימתי את בית הספר היסודי ולמדתי בתיכון במגמת הנהלת חשבונות ועבדתי במקצועי .

הזוית האישית

פאני הררי – נהנתי מאוד מהסיור לבית התפוצות עם הנכדים שלי ליעד ובן, נהנתי במפגש גלגולו של חפץ שהבאתי את הלבוש המרוקאי האותנטי שלנו.

"רזרבה"
דבר הנישמר לשימוש עתידי.