העלייה הלא חוקית של הורי

סבתא מיה ואחיה דוד
ליאון והדי, דודי שנרצחו ע"י הנאצים
הבריטים לא נתנו ליהודים לעלות לישראל (פלסטינה)

כרטיס ביקור:

שמי מיה (מלכה) ניצן נולדתי בישראל בעיר תל אביב. להורי יעקב ואריקה ויסמן. אחי דוד גדול ממני בארבע שניים.

בגיל שבע עברנו להתגורר ברמת גן ולמדתי בבית הספר העממי "פרדס" ובתיכון למדתי ב"דביר".

אחי דוד ואני

בצבא שרתי ב"קצין העיר" ת"א בתפקיד מזכירה של עו"ד.

למדתי מחשבים ב I.B.M ועבדתי בתעשייה האווירית. בתחילה כמתכנתת מחשבים והתקדמתי למנתחת מערכות. סיימתי כמיישמת פרויקט חיצוני למערכות הקיימת. עבדתי במקום העבודה 37 שנים ויצאתי לגמלאות.

בשנת 1971 נישאתי ליהודה ניצן נולדו לנו שתי בנות גילי וקרן.

הסיפור שלי

הורי יעקב ואריקה ויסמן התחתנו בשנת 1938 בעיר וינה שבאוסטריה. שם חיו חיים מאושרים בקושי שנה, הם היו צרכים להימלט מאימת הנאצים לעזוב הכול. הם נמלטו דרך צ'כסלובקיה, משם המשכו לרומניה ויצאו מנמל באניית מעפילים, מנמל קונסטנצה בינואר שנת 1939.

התנאים על האנייה היו קשים ביותר, צפיפות ותנאים סנטרים ירודים ומחסור במזון. הם היגיעו לחופי הארץ שלוש פעמים ובכל פעם נדחו ע"י הבריטים ששלטו בארץ ולא הרשו להם להכנס. בסוף בסיוע אנשי ההגנה, הם ירדן בסמוך לכפר ויתקין והגיעו לחוף בשחייה, זה היה בחודש אפריל 1939.

סבי יהודה וסבתא סטפני צ'וצקה הגיעו לארץ בשנת 1938 בעלייה חוקית לתל אביב. כשעזבו את אוסטריה הם נאלצו למכור את רכושם לאוסטרים במחירים נמוכים.

אחותה של אמי ובעלה, הדי וליאון לינקר יחד עם בתם אווי, נהרגו ע"י הנאצים.

הורי, בבואם לארץ גרו יחד עם סבא וסבתא שלי מצד אמי בדירה קטנה מאוד.

מבחר תמונות מאלבום התמונות של סבתא מיה מלכה

הזוית האישית

סבתא מיה מלכה: השתתפתי עם נכדי בתכנית הקשר הרב דורי. נכדי, תיחקר ושאל אותי על העבר של משפחתי, כיצד עלו לארץ? ואני ספרתי לו על הילדות והתנאים שהיו לנו כולל על המשחקים ששיחקנו בילדותנו. נהנינו יחד לעבור על ההיסטוריה של משפחתי.

דותן: נהנו מאוד, סבתא לימדה אותי ולפעמים אני לימדתי אותה.

מתכנת
מְתַכְנֵת (לעיתים תָּכְנִיתָן או תַּכְנָת) הוא אדם העוסק בתכנות, כלומר בפיתוח ובתחזוקה של תוכנה למחשבים על ידי קידוד (כלומר כתיבה או שינוי של קוד) בשפת תכנות אחת או יותר. (ויקיפדיה)

”נהנינו יחד לעבור על ההיסטוריה של משפחתי.“