העלייה של שמעון רווח לארץ ישראל

חגגתי יום הולדת 6
סבא שלי שהוא היה בצבא והוא היה חייל קרבי
ריסוק יד שמאל

העלייה ארצה

שמי שמעון רווח סבא של איה רווח.

בשנת 1955 עלינו ארצה ממרוקו ברחנו למרסי שבצרפת. משם עלינו באנייה לחיפה והעבירו אותנו למעברת חרובית (היום יער חרובית ליד כפר הריף). לאחר שלושה חודשים העבירו אותנו למושב תלמי יחיאל ליד קריית מלאכי. בשנת 1960 עברנו להתגורר בבני עי"ש וכיום אני גר בגדרה עם כל הילדים והנכדים שלי.

זיכרון כואב

באחת השבתות בשנת 1961 יצאנו לשחק כפי שעשינו מידי שבת, מאחר והישוב שלנו סבב בסיסים צבאיים לצערי אחד החברים מצא חפץ (שמאוחר יותר התברר כנפץ). החבר ניסה לפותחו בפיו ואמרתי לו: "למה לך לשבור את השיניים, תן לי ואפתח לך אותו עם אבן".

ברגע שדפקתי על החפץ עם האבן החפץ התפוצץ וריסק לי את כף יד שמאל. הבנו שזה נפץ. משם הובהלתי לבית החולים, עברתי ניתוח מסובך ולבסוף נשארתי קטוע ארבע מאצבעות יד שמאל. דבר שמנע ממני להיות חייל קרבי למרות שהייתי ספורטאי מצטיין.

הזוית האישית

איה: היה לי כיף לעשות את העבודה וגיליתי מלא דברים על סבא שלי, שלפני כן לא ידעתי. למרות שאם לא הייתה קורונה הוא היה איתי וזה היה הרבה יותר כיף.

סבא שמעון: נהנתי לספר לאיה את סיפורי העלייה וחוויות מחיי.

סבא שמעון ואיה