העליה לארץ ישראל

שמעון בצעירותו
שמעון בצעירותו עם חברים
העלייה לארץ ישראל מאת שמעון אסייג

נולדתי במרוקו בעיר מקנס, בשנה בה הסתיימה מלחמת העולם השנייה, שבועיים לפני חג פורים. מי יכול לעזור לי למצוא התאריך? במרוקו גרתי בבית עם חצר פנימית ומסביב חדרים חדרים, בכל חדר או שניים גרה משפחה אחת, וכך למעשה גרו מספר משפחות במשותף באותו הבית והחצר. השפה המדוברת הייתה ערבית. משפחתי עלתה לארץ בשלבים במהלך השנים 1947-1956 אני עליתי עם הוריי ושתי אחיותיי בשנת 1956. המסלול היה: ממרוקו באנייה למחנה עולים בצרפת ומצרפת שוב באנייה לעיר חיפה.
יצאנו לפנות בוקר עם מזוודות בודדות ברכב מהעיר מקנס לעיר הנמל קזבלנקה. ולאחר מספר שבועות הפלגנו לצרפת למחנה עולים. בצרפת נשארנו חודש ולאחר מכן עלינו לחיפה. נולדתי אחרי השואה ובתור ילד לא ידעתי מה הייתה השואה, וגדלתי בזמן מבצעי העלייה מארצות ערב. הורי נולדו במרוקו. אבי אליהו נולד בשנת 1898 ואמי אביגיל נולדה בשנת 1902. בימים גשומים כאשר אבי לא עבד הוא היה מספר לי ולאחיי סיפורי מעשיות. עד גיל 9 למדתי  בתלמוד תורה בעברית (בשפת התנ"ך) ולאחר מכן למדתי בבית הספר אליאנס בשפה הצרפתית ובחלק מהיום גם בשפה העברית והערבית. בתקופה זאת היו לי חברים מהשכונה היהודית. כשהייתי ילד לא היו תנועות נוער והיינו משחקים בבית הקברות היהודי שבשכונה, בשטחים הריקים במשחקים כגון גולות, משחקי כדור ועוד…

כאמור עליתי ארצה בשנת 1956 בחודש מאי, ובחודש אוקטובר (5 חודשים לאחר העלייה) נהרג אחי חיים בצבא במבצע קדש. אני ואשתי נפגשנו במסיבת פורים והתחתנו בשנת 1966 (כיום אנו נשואים 47 שנים) בירושלים באולם אירועים. אני זוכר שביום חתונתי עבדתי עד לפנות ערב באולם בהכנת כריכים וכיבוד לאורחים שיגיעו. המתנות שהיו מביאים בתקופה הזאת היו כלי אוכל, שמיכות, כריות, מפות, כלי מטבח ועוד…עבדתי במשך 42 שנה בחברת החשמל, גרתי כל השנים מאז עלייתי לארץ בירושלים. לפני כחמש שנים עברתי לגור במזכרת בתיה ובמקביל פרשתי לגמלאות. כיום אני מתנדב במוזאון המושבה ובמרכז הקהילתי "מפגשים" שבמושבה. התחביבים שלי הם: משחק פטאנק, פעילות קהילתית, טיולים במסגרת קהילה  מטיילת ומחשב. אני אוהב לטייל גם בטבע ברגל .

פטאנק
משחק קבוצתי