העלייה לארץ ישראל – סיפור מעברה

מפרס למעברת ומשם לראשון לציון

בשנת 1951 עלינו לארץ מפרס. בשדה תעופה שמו לנו ddt על הראש והעלו אותנו למשאית. ישירות לפתח עירון בוואדי ערף, ליד  עפולה. הייתי בת 9.  גרנו שם 9 חודשים והיה מצב קשה: היינו מתנחלים של אז,האוהל שלנו ואוהל חיילים ששמרו עלינו מפני הערבים. המצב הכלכלי לא היה טוב-פעם בשבוע רופא הגיע ,פעם בשבוע מכולת, ובשביל מים היינו צריכים לחכות  למשאית שתביא לנו מים,ולאחסן לשבוע ימים. יום אחד מצאתי בתוך האוהל נפץ של רימון שהיה של חיילים .לא ידעתי מה זה אז זרקתי אותו מחוץ לאוהל. הבן של השכנה מצא את זה והדליק את זה בפתיליה משום שחשבנו שזה כמו נר- פתאום זה התפוצץ!!!ואני נפצעתי , למזלי באותו היום הרופא היה . הרופא חבש את ראשי ושלח אותי לביתי ואז אבי הגיע מהעבודה ואמר:"צריך לעבור מפה".לאחר 9 חודשים של סבל הגיעו משפחה של השכנים לקחת אותם לראשל"צ לביתם. אבי התחנן שייקחו גם את משפחתנו לראשל"צ ולבסוף הם הסכימו. הם לקחו אותנו ל"עזרה ובצרון" (שכונת רמת אליהו של היום).כשהגענו לשם התחלנו להסתדר ומצבנו השתפר. התארסתי בגיל 14 עם שידוך אבל אבי לא הסכים שאני אתארס הוא אמר שאני עוד קטנה .לעומת זאת אימא אמרה שהיא מכירה את משפחתו של השידוך. לקח הרבה זמן לשכנע את אבא שלי. היינו שנתיים מאורסים .אבי אמר שזה מספיק זמן להיות מאורסים צריך להתחתן. בגיל 16 לא נתנו לי להתחתן כי הייתי קטינה אז הלכנו לרבנות וביקשנו מהרב שיחתן אותנו. כיום יש לי שלושה בנים נשואים כלות ונכדים ובעזרת השם יהיה לי ולבעלי גם נין .

בקולנוע הזה בקרתי הרבה מאד פעמים בצעירותי וגם עם בעלי.(קולנוע נעמן)

חומר ddt -די.די.טי
- דיכלורו דיפניל טריכלורואתאן- הינו אחד הרעלים המסוכנים ששימש בעבר כחומר להדברת מזיקים בחקלאות והן להדברת חרקים מעבירי מחלות. השימוש הנרחב בדי.די.טי הפך לנחלת העבר משום שהתגלה כי לדי.די.טי השפעה מסוכנת על מערכות החיים בבני אדם ובבעלי חיים. הדי.די.טי התגלה לראשונה בשנת 1874 על ידי אוטמר זיידלר, אולם השימוש בחומר כמדביר מזיקים החל רק בשנת 1939 בעקבות ניסויו של פאול הרמן מילר.

”להתנהג יפה לשמור על עצמי להצליח בלימודים להיות פרופסור“