העיר חולון

פסח במוזיאון יהדות בבל באור יהודה.
בילדותי בעיר חולון התחפשתי למלכת אסתר.
מראה העיר חולון בילדותי והשינויים שחלו לאחר מכן בהתבגרותי

בילדותי מקום מגורי היה בחולון. בתחילה גרנו במעברה בתוך אוהל. השירותים היו בחוץ ומשותפים לכולם. הברזים היו גם בחוץ וכל השכנים היו יוצאים להדיח כלים בברזים בתוך כיור ארוך. היו שישה בלוקים של דירות ובכל בלוק גרה עדה אחרת, למשל בלוק של תימנים. בלוק של עיראקים. בלוק של רומנים וכולם לבשו את הבגדים האופייניים לאותה עדה.

הילדים בילו בעיקר בחיק הטבע ואני אהבתי מאוד את  הצמחייה מסביב. מאחורי הבלוקים היו חמציצים סביונים חרציות פטריות וכל מיני צמחים שהילדים אהבו ואכלו אותם.

מהצד השני השתרעו גבעות של חול. הילדים אהבו לטפס עליהם ולקטוף פירות מהעצים שגדלו על הגבעות, תותים ג'מוסים ועוד.

לאחר מכן קבלנו שיכון בשכונת רסקו ג'. היו לנו סלון, הול וחדר שינה. כמובן מטבח ואמבטיה משותפת עם השירותים. כל הבית היה בגודל של חדר גדול. היו לנו שישה בלוקים. כאשר כל בלוק של בתים היווה עלייה של ארץ ממוצא מסוים. בלוק של רומרקס שהיה מתמקם שם והילדים היו נהנים.

בילדותי אהבתי את כל הטבע והחופשיות שעכשיו אין. כיום הכל השתנה . הצמחייה כבר לא קיימת במקומה נבנו בתים ונסללו כבישים ואין דמיון למה שהיה פעם.

נהניתי מאוד מהשיתוף עם נכדי ומהחוויות שחוינו יחד. מאחלת לכולם בריאות ועוד חוויות מוצלחות עם הנכדים.

סבתא שרה והנכד אריאל בביקור במוזיאון יהדות בבל באור יהודה