הסיפור של קלרה

קלרה וליאור

שמי קלרה מזוז. נולדתי בשנת 1935 בלוב

אני בת מזל בתולה. אמא ל-4 ילדים, סבתא ל-10 נכדים וסבתא רבא ל-2 נינים.

נולדתי בלוב ועליתי לארץ בשנת 1949 באנייה "נגבה".

אנייה נגבה

תמונה 1

נגבה הייתה אוניית הנוסעים השנייה שנרכשה על ידי חברת הספנות הישראלית צים, ומשימתה העיקרית הייתה הבאתם ארצה של מאות עולים ופליטים, בשנותיה הראשונות של המדינה.

במשך 8 שנים, עד מכירתה, הפליגה האונייה הלוך ושוב בין נמל חיפה לנמלים באיטליה, קפריסין ומרסיי, כשהיא עוסקת בהעלאת עולים מאירופה, מצפון אפריקה וממצרים.

ליאור התלמיד מספר על הקשר עם קלרה:

במהלך המפגשים קלרה  סיפרה לי על עצמה., היא ספרה איזה דברים היא אוהבת לעשות: "אני מאוד אוהבת לשמוע מוזיקה, לקרוא עיתון, לראות טלוויזיה, לנקות ולתפור. אני מבשלת מאכלים טריפוליטיים ואוהבת לבלות בחוגים של מועדון הקשישים"באחד המפגשים קלרה הראתה לי תמונה שצולמה בשנת 1952. היא סיפרה לי שהתמונה צולמה ברחובאלנבי בתל אביב כשהיא מוקפת בחברותיה.

ובנימה אישית ליאור מוסיף: "קלרה יקרה, תודה שסיפרת לי על העבר שלך, זה היה מאוד מעניין. שמחתילהכירך. אני מאחל לך שנים של בריאות ואושר."

מכל הלב ליאור אשכנזי ו'2

המפגשים התקיימו בין תלמידי בי"ס הגליל בתל אביב לבין מרכז רב שירותים לקשיש "התקווה", במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בשנה"ל תשע"ד (2013-4), בהובלתן של המורה כלנית לובל ישראל, היועצת מורן בייז ומנהלת המועדון ציפי אורטל.

האניה נגבה
האניה הראשונה שנרכשה על ידי צים - חברת הספנות הישראלית. האניה הביאה לארץ אלפי עולים מאירופה וארצות צפון אפריקה.

”אני מאוד אוהבת לשמוע מוזיקה, לקרוא עיתון, לראות טלוויזיה, לנקות ולתפור“