סבתא רבתא שלי אסתר יולי

עידו וסבתא אסתר בזמן תיעוד הסיפור.
סבתא למדה בבית יעקב בי"ס יהודי
סיפור ילדותה וגבורותיה בימי מלחמת העולם השניה והעליה לארץ

הסיפור שלי על סבתא רבתא שלי מצד אמא. שמה הוא אסתר יולי, אבל אני קורא לה סבתא אסתר.

סבתא רבתא אסתר נולדה בתאריך 17.1.1924. בשם אסתר שוורץ. בבית המשפחה גרו היא אסתר, אמא שרה, אבא חיים-יצחק, שתי אחיות: רבקה וטובה ואח מאיר. מאיר היה הגדול והיה מבוגר ממנה ב 12 שנים. אסתר הייתה צעירה מרבקה ומבוגרת מאחותה הקטנה טובה. בין אחות לאחות היה הפרש שלן 3 שנים.

לקריאת הסיפור המלא בקובץ המצורף: סבתא רבתא אסתר יולי

הזוית האישית

עידו מאיר: היה מאד מעניין ומעשיר לשמוע ממקור ראשון את הסיפור של סבתא רבתא שלי אני מרגיש שאני מבין יותר טוב את מה שעבר על היהודים בשואה, במיוחד על הילדים. זו היתה זכות שאפשרה לי להכיר את סבתא רבתא שלי יותר טוב והיה לי כיף לבלות איתה את הזמן בו השמיעה לי את סיפורה, אפילו שלא היה לנו קל.

סבתא שלי אסתר – יולי, אומרת שלה היה חשוב לספר את הסיפור שלה וזו זכות וחובה עבורה לספר מה היה שם לפני שגם היא כבר לא תהיה יותר איתנו היא בת 93, זו הנקמה הכי טובה שלה בגרמנים.

אפפל
מסדר זהוי על ידי הקראת שמות שהיה נהוג במחנות הריכוז בזמן מלחמת העולם השניה. הגרמנים היו מנהיגים אפפל כמה פעמים ביום כדי להפחיד ולשלוט על האסירים היהודים.

בלוק
צריף ארוך בו היו גרים האסירים היהודים במחנות הרכוז.