סבא היה מורה ומנהל בבית הספר

הצבא הרוסי
מפת אוקראינה
ילדות אחרי מלחמת העולם השנייה

הקשר הרב דורי של אנה קזנצייב וסבא ויטלי בליאבסקי.

סבי, ויטלי בליאבסקי נולד בשנת 1949 באוקראינה בעיר דוניצק. הוא עלה לישראל בשנת 1995.

"ההורים של סבי רצו להיות מורים. אולם בשל פרוץ מלחמת העולם השנייה לא הצליחו לממש את חלומותיהם. סבא רבא שלי גויס למלחמה בגיל 18 ועבר את כל המלחמה עד להגעתו עם כוחות הצבא הסובייטי לגרמניה. עם חזרתו לאוקראינה, אחרי הניצחון, היה צורך גדול במהנדסי בנייה על מנת לשקם את המדינה ההרוסה. סבא רבא למד הנדסת בניין וכל חייו עבר מעיר לעיר ברחבי ברית המועצות במטרה לבנות מחדש ולשקם את ההריסות אחרי המלחמה ולשפר את המדינה.

כשסבי גדל, הוא מצא את עצמו נמשך למקצוע הוראה. הוא סיים לימודים אקדמאים ועבד במשך שנים רבות כמורה ואחר כך כמנהל בבית הספר. הוא אהב את המקצוע וזכה להערכה ואהדה רבה מתלמידיו ומעמיתיו. כך למעשה, הוא הגשים את חלומם של הוריו שלא יכלו להיות מורים בתקופה הקשה של המלחמה ואחריה."

הזוית האישית

אנה קזנצייב: בכתיבת הסיפור הייתה לי חוויה מיוחדת ואני מאחלת לכל אחד לראיין את סבא שלו זאת מזכרת לכל החיים.

אין
אין