הסיפור של סבא יענקל'ה

סבא יענקלה עם הנכדים
סבא יענקלה מלטף צ'יטה
הילד שעלה לישראל בגיל שמונה

יענקלה שולמן נולד בפולין בשנת 1951.

ב – 1959 כשהוא בן שמונה, עלה לארץ ישראל עם משפחתו, היישר למעברה בקריית מוצקין.

כשמלאו לו שמונה עשרה, הוא התגייס לצבא לחיל הנדסה. חיל ההנדסה הקרבית הוא אחד החילות בזרוע היבשה של צבא הגנה לישראל. זהו כוח ההנדסה הקרבית של צה"ל. ייעודו של החיל הוא הבטחת יכולת התמרון של כוחות צה"ל בד בבד עם שלילת יכולת זו מהאויב תוך כדי התעסקות בחבלה, מיקוש, צליחת מכשולים, הנדסה, בנייה והריסה, ולחימה רגלית וממוכנת. ויקיפדיה

בגיל עשרים, בהיותו בחופשה מהצבא, הלך לבלות עם חבר במועדון, ושם ראה את בחורה שמצאה חן בעיניו. היתה זאת עטרה אותה ראה לראשונה ואמר לחבר שלו: "אתה רואה את זו שעומדת, והצביע על עטרה, זו תהיה אשתי". הם הכירו והפכו לזוג, וכעבור ארבע שנים עמדו מתחת לחופה.

סבי עבד ברב שנותיו כחרש מתכת, שזה המקבילה של מסגר ופחח. העיסוק הוק הוא בברזל ומתכת.

ב1978 ייסד סבי, את י.ש.ר תעשיות פלסטיק שנמצא בפארק התעשיה "בר – לב", במטרה לתת שירות ופתרונות בתחום יציקות הפלסטיק.

וכך מתוארת החברה של סבי באתר:" י.ש.ר תעשיות פלסטיק של חברת y.s.r:

"חברת י.ש.ר תעשיות פלסטיק נוסדה ב1978, מובילה בפיתוח, ייצור והתאמת פתרונות טכנולוגיים חדשניים וכוללים לתעשיית הפלסטיק, החברה פועלת במגוון ענפי תעשייה ושירותים בארץ ובעולם: • תעופה וחלל• צבא ובטחון• אלקטרוניקה והייטק• רפואה • מים• מוצרי צריכה. סביב ליבת הפעילות המרכזית של החברה – הזרקת מוצרים פלסטיים מחומרים טכניים שונים ומגוונים.

בליבת שירות זו, מחזיקה החברה כ30 מכונות הזרקה בטווח של 50 – 800 טון, אנו מעניקים גם שירותי הזרקה של שני חומרים על אותו מוצר. סביב פעילות ההזרקה השכילה החברה לפתח מגוון של שירותים נוספים המאפשרים ללקוח הפונה אלינו, לקבל פתרון ומענה לכל צרכיו הטכניים והטכנולוגיים, תחת מטרייה אחת ואחריות אחת. שירותים אלה כוללים עיצוב מוצר, תכן מוצרים ותכנון מוצרים בפלסטיק (כחלק ממחלקת הפתוח של הלקוח), תכן הנדסי למוצרים, תכנון וייצור התבניות, הזרקת המוצרים, צביעה דקורטיבית ומוליכה, הדפסות רשת וטמפון על גבי המוצרים, ביצוע הלחמות אולטרה סוניות ,החדרת אינסרטים והרכבה אלקטרו מכאניות. בכל המחלקות האלה, ציוד ייעודי חדשני המאפשר מענה לצרכים שונים ומגוונים של לקוחות החברה, החל מייצור פריט בודד וכלה בהרכבה, אריזה ומשלוח של מוצר שלם עבור הלקוח. (לקוח מאתר י.ש.ר תעשיות פלסטיקה)

כיום סבא וסבתא שלי גרים בבית פרטי. היה להם קל ונוח בקורונה, כי חברים הגיעו אליהם מדי פעם בקפסולות. הם נשמרו מאוד מהקורונה, ונשמרו לא להידבק, או להדביק את המשפחה וחברים. הם התגעגעו מאוד למשפחה, ולכן נפגשו לפעמים, וכשהתאפשר עם כל המשפחה.

כרמל – היה לי ממש נעים להיפגש עם סבי, ובעיקר ללמוד עוד דברים על סבא שלי.

חרש מתכת
חרש ברזל או חרש מתכת – נפח. בעל מלאכה, המתקן מנעולים, מפתחות ומכשירי מתכת אחרים.

מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", היו יישובים זמניים, אשר התקיימו במדינת ישראל בשנות ה-50. את הרעיון להקים מעברות העלה לוי אשכול בעת ששימש כראש המחלקה להתיישבות של הסוכנות. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה. ויקיפדיה

ציטוטים

”בגיל עשרים, בהיותו בחופשה מהצבא, הלך לבלות עם חבר במועדון, ושם ראה את בחורה שמצאה חן בעיניו. היתה זאת עטרה אותה ראה לראשונה ואמר לחבר שלו: "אתה רואה את זו שעומדת, והצביע על עטרה, זו תהיה אשתי"“