הסיפור של משפחת קסורלה

אופיר,נויה,גל,אבי ואמילי
משפחתו של אבי לפני השואה
מספרות הנכדה אופיר קורצברג (קסורלה) וחברותיה אמילי סולומונוב,גל יחיאלי ונויה אדם

מהשואה ועד היום
סבתא לורה וסבא שלמה נולדו בסלוניקי בפרוץ מלחמת העולם השנייה וכניסת הצורר הנאצי ליוון נלקחו משפחותיהם לאושויץ. שלמה ולורה עבדו במחנות העבודה. כל בני משפחתם נכחדו במשרפות אושויץ. עם גמר המלחמה חזרו שלמה ולורה לסלוניקי ולא מצאו זכר מבני משפחתם. ב1945 התחתנו ביוון. בשנת 1946 הם עלו בספינת מעפילים "חביבה רייך" לארץ ישראל.

קצת על ספינת המעפילים "חביבה רייך":
חביבה רייק הייתה אניית מעפילים שארגן המוסד לעליה ב' של "ההגנה". נקראה על שם צנחנית היישוב במלחמת העולם השנייה שנהרגה בעת מילוי משימתה חביבה רייך.

בהגיעם לחיפה נתפסו ע"י הבריטים והובאו למחנה עולים בעתלית. לאחר שחרורם ממחנה העולים בעתלית הם עברו לגור בתל אביב ושם הקימו משפחה שכוללת אותי,אבי קסורלה ואת, ג'נה קסורלה ורחל קסורלה. סבא רבא שלמה השתתף במלחמת השחרור.
קצת על מלחמת השחרור:
 מלחמת השחרור -מכונה גם מלחמת העצמאות או מלחמת הקוממיות , היא המלחמה שהביאה בסופו של דבר את ישראל לעצמאות.
המלחמה התחילה ב 30 בנובמבר 1947, יום אחרי שהתקבלה תונית החלוקה של האו"ם בכ"ט בנובמבר והסתיימה ב 20 ביולי 1949.

אני השתתפתי במלחמות ישראל:
ששת הימים, יום הכיפורים ושלום הגליל.
במלחמת יום הכיפורים בגזרת תעלת סואץ' נפגעה הסוללת התותחנים שלי שבה הייתי רב הסמל. תוך כדי הלחימה נפגענו ע"י קטיושות ורוב חיילי נפגעו ומתוכם חמישה נהרגו. לאחר גמר המלחמה הוענק לי צל"ש על חלקי בהצלה וחילוץ חיילי תוך כדי לחימה.

וזה היה סיפורי, אבי(אברהם) קסורלה

צורר